Εκτός από την τοποθέτησή του κατά την επίσημη παρουσίαση των χορηγών, των νέων εμφανίσεων και της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Μανώλης Μαθιουλάκης έκανε και δηλώσεις μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Ο κ. Μαθιουλάκης μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ Πλατανιάς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εκδήλωση: «Ο Πλατανιάς αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί την Κρήτη στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Εχει καθιερωθεί σχεδόν. Είναι η 5η χρονιά και για να γίνει αυτό το πράγμα, κάποιοι άνθρωποι έχουν θυσιάσει αρκετά πράγματα είτε από τον προσωπικό τους χρόνο, είτε επαγγελματικά, είτε οικονομικά κτλ. Σαφώς υπάρχει ένα παράπονο, γιατί με το να έχουμε ένα γήπεδο το οποίο είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, το να μην μπορείς να γεμίσεις κάθε Κυριακή 4.000 θέσεις -σας φέρνω παράδειγμα τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Πάτρα και πολλές ελληνικές πόλεις- δεν είναι θέμα πληθυσμιακό, το βλέπουν τελείως διαφορετικά. Υπάρχει μια αδιαφορία η οποία αφορά και τους χορηγούς».

Για την απουσία των μελών του Δ.Σ.: «Ο χανιώτικος κόσμος και δη ο πλατανιανός δεν έχει καταλάβει, επειδή είναι το “όνομα” της ομάδας, ότι ο Πλατανιάς ακούγεται στην Ελλάδα. Τον ήξεραν όσοι είχαν έρθει τυχαία στα Χανιά και είχαν επισκεφτεί τον Πλατανιά, αλλά ουσιαστικά τον έμαθαν με την ομάδα. Εγώ το βλέπω από μια ασχολία που έχω με τον τουρισμό το πόσοι πελάτες είναι που ψάχνουν να με βρουν σαν πρόεδρο του Πλατανιά. Εν πάση περιπτώσει, ήταν ένα παράπονο όπως υπάρχουν και πολλά άλλα παράπονα στα οποία δεν ήθελα σε μια γιορτή να αναφερθώ, αλλά δεν είναι δυνατόν σε μια εκδήλωση -που δεν κάνει και πολλές ο Πλατανιάς- να λείπουν μέλη του ΔΣ… Δεν είναι δυνατό να μην γίνεται Διοικητικό Συμβούλιο γιατί είναι όλα κι όλα 4-5 άτομα. Η ομάδα η οποία πέρσι σε μια αντίστοιχη μέρα με την εκδήλωση που είχε κάνει στον Πλατανιά -είχα πει τότε- ότι γίνεται μια συλλογική προσπάθεια. Δυστυχώς αποδεικνύεται και δεν είμαι αιθεροβάμων ότι τελικά έχει πάψει να είναι συλλογική προσπάθεια και λυπάμαι. Ειλικρινά λυπάμαι γι’ αυτό το πράγμα, διότι δεν είμαι ποδοσφαιράνθρωπος ούτε η φιλοδοξία μου είναι να κάνω δικό μου τον Πλατανιά. Δεν μπορεί να ‘ναι ομάδα όμως που έχει κάποια γεωγραφικά σύνορα και μία οντότητα -Νομός Χανίων, Πλατανιάς κτλ.- και να είναι η ομάδα του ενός και δεν εννοώ μόνο οικονομικά».

Για τις αλλαγές στην ΠΑΕ: «Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα… Προ καιρού ήταν το κρισιμότερο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Με ένα ατύχημα που έπαθα τελευταία, είχα χειρουργηθεί την προηγούμενη μέρα. Με το καταστατικό της Σούπερ Λιγκ λαμβάνουν μέρος ο πρόεδρος είτε ο αντιπρόεδρος. Έγινε ολόκληρη “ιστορία” να αλλάξει η δομή του ΔΣ (του Πλατανιά) για να παραβρεθεί ένας πραγματικός φίλος της ομάδας, ο Γρηγόρης Κοκολαντωνάκης, ο γιατρός και να μην είναι κενή η θέση του Πλατανιά. Αυτά τα πράγματα δεν τα επιδιώκει κανείς ούτε τα θέλει. Όμως, το να υπάρχουν απαιτήσεις σε πολλά πράγματα»…

Για την ανεξαρτησία του Πλατανιά: «Θέλω να τονίσω ότι ο Πλατανιάς είναι μια ανεξάρτητη ομάδα. Δεν εξαρτάται από κανέναν και όσο είμαι εγώ πρόεδρος θα συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη. Μόνο αν αλλάξω εγώ μπορεί να αλλάξουν πιθανόν ορισμένα πράγματα. Αλλά, πολιτικές του στυλ, τζάμπα μάγκες γιατί “έτσι θέλουμε” κτλ. δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όσο τουλάχιστον είμαι εγώ πρόεδρος. Εγώ το έχω προτείνει… Εχω τόσες επαγγελματικές ασχολίες, τόσα πολλά πράγματα να κάνω, που σαφώς ο Πλατανιάς είναι ένα μεγάλο βάρος… Είμαστε και κάποιας ηλικίας, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Δεν μπορεί ν’ ασχολούμαι λοιπόν από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον Πλατανιά και να είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό. Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές λοιπόν. Οι αλλαγές αυτές δεν είναι για να τιμωρηθεί κανείς, ούτε για να απαξιωθεί αυτό που λέμε, το πλατανιανό κομμάτι της ομάδας. Εγιναν κάποιες αλλαγές γιατί έπρεπε να γίνουν. Δεν μπορούσε να μην γίνουν. Δεν ήθελα να θίξω κανένα με αυτό το πράγμα, αλλά να μην μπορεί η ομάδα να κάνει ένα ΔΣ γιατί είναι 4-5 άνθρωποι από 11, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό… Να γίνεται μια εκδήλωση της ομάδας και να είναι αρκετός κόσμος απ’ ό,τι είδα… Είμαστε η πρώτη ομάδα της Σούπερ Λιγκ που έκλεισε το ρόστερ της -δε νομίζω ότι θα γίνει ουσιαστικά άλλη προσθήκη- από νωρίς-νωρίς ώστε να μπορούν οι παίκτες να πάνε στη βασική προετοιμασία κτλ. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τα κάνει όλα αυτά. Δυστυχώς έχω μείνει μόνος μου… Δηλαδή, διαφωνώ με τον Δαμασκηνό Λιονάκη, αλλά δεν απαξιώνω κανένα, έχει απαξιωθεί η ίδια η ομάδα».

Για την κίνηση των 12 ομάδων: «Δεν καταλαβαίνω τους λόγους γιατί η ομάδα έχει μπει στο στόχαστρο. Μάλλον, τους λόγους τους καταλαβαίνω… Η ομάδα είναι ουσιαστικά από τους πρωτεργάτες της κίνησης των “12”. Και αν κάτι πάει ν’ αλλάξει στο ποδόσφαιρο -αν αλλάξει- είναι απ’ αυτή την κίνηση διότι εγώ το είπα και δημόσια και ίσως αυτό ήταν το μεγάλο λάθος που έκανα, ότι όταν δεν μπορούν να τα βρουν πέντε άνθρωποι μεταξύ τους, όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι, τότε πια πρέπει να πάρουν το λόγο τα… στρατιωτάκια στο σκάκι. Δεν θέλει ο βασιλιάς, δεν θέλει η βασίλισσα, ο πύργος κτλ., κάπου πρέπει ν’ αναλάβουν οι… στρατιώτες και είμαστε 12! Νομίζω ότι γίνονται κάποια θετικά βήματα στην αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στο βασικό χορηγό, αλλά και στο θέμα της διαιτησίας. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι απαξιωμένο. Αυτό συμφέρει και τις ομάδες που πρωταγωνιστούν -και τις τέσσερις δηλαδή. Τους συμφέρει να υπάρχουν άλλες ομάδες και να γίνεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είδατε φέτος… Δεν θέλω ν’ αναφερθώ αλλά όλα αυτά είναι, σαφώς, απαξίωση του ποδοσφαίρου. Δεν έχουμε ομάδες ώστε να ανταγωνιστούμε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, έστω και υποδεέστερες. Αυτό γιατί γίνεται; Γιατί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ξέρουμε τον πρωταθλητή, ποιος θα πέσει, ποιοι θα πάνε στα πλέι οφ, όλα τα ξέρουμε! Δεν είναι πρωτάθλημα αυτό… Επομένως, πρέπει να δοθεί μια οικονομική δυνατότητα και στις μικρές ομάδες να δημιουργήσουν, να έχουν ένα μπάτζετ κάπως ανταγωνιστικό κτλ. και να γίνεται ένα πραγματικό πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook