Η σφαγή σε κεντρική πλατεία του νησιού για ένα… πείραγμα στο Facebook έχει συγκλονίσει το νησί. Ο 20χρονος φερόμενος ως δράστης προφυλακίστηκε μετά την απολογία του.

Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν και έδωσαν εντολή να οδηγηθεί στις φυλακές ο 20χρονος Αλβανός, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η 17χρονη και ο 25χρονος, φίλοι του δράστη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του corfupress.com την αυτοάμυνα επικαλέστηκε ο συνήγορος των κατηγορούμενων. Μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ο Αποστόλης Αναγνωστόπουλος είπε ότι ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση, κινδύνευσε, πανικοβλήθηκε και έκανε ό,τι έκανε βρισκόμενος σε άμυνα. Στάθηκε δε στο γεγονός πως ο 20χρονης και η 17χρονη παραδόθηκαν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν φύγει.

Ο νεαρός Αλβανός αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή κατά της ζωής κατά συρροή. Η 17χρονη φίλη του κατηγορείται για απλή συνέργεια, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 25χρονο φίλο τους, που είχε συλληφθεί το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη δολοφονία.