Δείτε βίντεο που τραβήχτηκε με την έναρξη της βροχής των Περσείδων στο Γουβερνέτο στα Χανιά και αν δεν την είδατε τη νύχτα, κάντε τώρα μια ευχή

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι έμειναν άγρυπνοι χθες το βράδυ στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη χώρα καθώς όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,  στην καρδιά του καλοκαιριού γίνεται η κορύφωσή της βροχής από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες!

Οι Περσείδες ήταν οι πιο θεαματικές της τελευταίας δεκαετίας, καθώς στην πορεία της Γης βρέθηκαν πολύ περισσότερα μετέωρα-καμικάζι λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία, που εξέτρεψε τα σωματίδια (μετεωροειδή) πλησιέστερα προς την τροχιά της Γης.

Η έξαρση των μετεώρων ξεκίνησε στις 02.00  και διήρκησε ως τις 07.00. Όσοι είχαν την υπομονή να μείνουν ξύπνιοι, στις 3 τα ξημερώματα έδυσε και η Σελήνη, οπότε ο ουρανός ήταν σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων ακόμα καλύτερη.

Δείτε βίντεο που τραβήχτηκε με την έναρξη της βροχής των Περσείδων στο Γουβερνέτο στα Χανιά και αν δεν ξαγρυπνήσατε χθες, κάντε τώρα μια ευχή