Τελευταία ενημέρωση 17:15

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γραματέα Π.Ε ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και του δημάρχου Ηράκλειου Βασίλη Λαμπρινού, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώτος μετά την σύσκεψη για το προσφυγικό παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξερχόμενος πριν από λίγο από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο υπό τον υπουργό εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ενημερώθηκε ότι ο κ. Αυγενάκης κάλεσε δημοτικό σύμβουλο και του είπε χαρακτηριστικά “θα τον τελειώσω τον Λαμπρινό”.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε και σε πρωινές του δηλώσεις στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αυγενάκης τονίζοντας πως στην σύσκεψη παραβρέθηκαν όσοι κλήθηκαν από τον κ. Μουζάλα.

Ο κ. Κουρουμπλής από την μεριά του κάλεσε όλους τους φορείς να ρίξουν τους τόνους και να παραμείνουν ενωμένοι καθώς αυτή, όπως είπε, είναι η μόνη οδός για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο το ζήτημα του προσφυγικού που από τον Νοέμβριο θα αγγίξει και την Κρήτη.

Ο  Γραμματέας της Π.Ε. ΝΔ & Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης απάντησε πριν από λίγο στις δηλώσεις του Δημάρχου Ηρακλείου:

« Ο κος Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση και είναι εμφανές αυτό.

Δηλώνω δημόσια ότι τον σέβομαι και ουδέποτε είπα τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του αυτά που περιγράφει στη δήλωση του. Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι δεν συμφωνώ με τον τρόπο χειρισμού της επίσκεψης του κ. Μουζάλα στο Ηράκλειο και ό,τι αναφέρθηκε ως “συμφωνία της χθεσινής σύσκεψης” στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το θέμα το οποίο διαχειρίστηκε με τον κο Μουζάλα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  με μεγάλη  επιπολαιότητα είναι πολύ μεγαλύτερο από την ενόχληση του.

Ας μας απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Μουζάλας  στα ερωτήματα που από χθες έχω θέσει δημόσια καθώς και στα ερωτήματα που έθεσαν με ανακοίνωση τους  πριν λίγη ώρα και οι τέσσερις Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Κρήτης.

Επιθυμούμε να ξέρουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Η Κρήτη θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί αρκεί να υπάρξει συνεννόηση, σχεδιασμός και σοβαρότητα από πλευράς κυβέρνησης σε αντίθεση με την προχειρότητα που μέχρι σήμερα έχει δείξει.

Ο ανθρωπισμός και η ευαισθησία δεν έχει κομματική απόχρωση.

Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε.

Η ευθύνη διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι πολύ μεγαλύτερη από τυχόν εσωτερικά προβλήματα στο Δήμο Ηρακλείου.»

Απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη  Λαμπρινού στον βουλευτή  Λευτέρη Αυγενάκη

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε ουδεμία σύγχυση βρίσκεται.  Γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και όσα δήλωσε είναι απολύτως αληθή. Καλό θα ήταν λοιπόν την επόμενη φορά που θα του απευθυνθεί ο κ. Αυγενάκης να είναι περισσότερο προσεκτικός. 

Απάντηση του Γραμματέα της Π.Ε. ΝΔ & Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη στην 2η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινού

Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό.
Υπάρχει συμφωνία με τον κο Μουζάλα  και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε επίσημα χθες το Υπουργείο;; 
Τι ακριβώς έχετε δεσμευτεί;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook