Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2016, το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη βρέθηκε τις αμέσως προηγούμενες μέρες στη Μαλαισία, συμμετέχοντας σε ένα από τα 25 κορυφαία φεστιβάλ παγκοσμίως (σύμφωνα με το περιοδικό Songlines) το Rainforest World Music Festival (5-7 Αυγούστου) .

Εκεί άνοιξε το πρόγραμμα συναυλιών της δεύτερης ημέρας, με μια μουσικοχορευτική παράσταση μιας ώρας. Η δεύτερη εκείνη ημέρα του φεστιβάλ είχε και απρόοπτα καθώς λίγο πριν την έναρξη της παράστασης άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί, καταβρέχοντας το φιλόμουσο κοινό, το οποίο έτρεχε να προστατευτεί από την καταρρακτώδη Τροπική βροχή. Μία ώρα αργότερα και χωρίς καλά καλά να κοπάσει η βροχή, το Κρητικό Κουαρτέτο ανέβηκε στη σκηνή μετατρέποντας την αγωνία, τη δίψα και την ένταση του διεθνούς κοινού σε έναν ξέφρενο χορό, σαν σε Κρητικό γλέντι.

Οι διοργανωτές έμειναν κατάπληκτοι από τη θετική αυτή εξέλιξη, ευχαριστώντας ξανά και ξανά το Κουαρτέτο που στάθηκε στο ύψος του την κρίσιμη ώρα. Την επόμενη ημέρα, τα μέλη του Κουαρτέτου συμμετείχαν σε επιμέρους μουσικά και χορευτικά εργαστήρια, δίδοντας την ευκαιρία στο κοινό του φεστιβάλ να γνωρίσει από κοντά τα όργανα τις μελωδίες και το χορό της Κρήτης.

Ο Στέλιος Πετράκης δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη παρουσία του Κουαρτέτου στις διεθνείς διοργανώσεις, και ευχαριστεί τους συνεργάτες του αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης και τους Χορηγούς του για την αμέριστη συμπαράσταση.

Οι προσεχείς εμφανίσεις του Κουαρτέτου για το φιλόμουσο Κρητικό κοινό, είναι στις 18 Αυγούστου στην αυλή του παλιού αρρεναγωγείου Βραχασίου και στις 22 Αυγούστου στην Πύλη Βηθλεέμ (στα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου).  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook