Ο Κούδουμας Ηρακλείου είναι ενα πανέμορφο μέρος, ιδανικό για να περάσει κάποιος την ημέρα του 15Αυγουστου συνδυάζοντας το ελεύθερο κάμπινγκ το κολύμπι καθώς και το πανηγύρι που μαζεύει πλήθος κόσμου τον 15Αύγουστο.

Ο Κουδουμάς είναι για αυτούς που αποζητούν την όμορφη φύση, την ηρεμία, το ελεύθερο κάμπινγκ, την πεζοπορία, το κολύμπι σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά αλλά χωρίς ομπρέλες και καρέκλες, χωρίς να φοβούνται την σχετική ταλαιπωρία για να φτάσουν μέχρι εκεί, που δεν τους ενοχλεί ότι το κινητό τους δεν θα έχει σήμα, που δεν θα τους λείψουν οι ανέσεις του πολιτισμού. 

Η Μονή Κουδουμά είναι αφιερωμένη στην Παναγία και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, οπότε πλήθος κόσμου κατεβαίνει στο μοναστήρι από την προηγούμενη μέρα και διανυκτερεύει στους ξενώνες και στην παραλία.

Η ήσυχη παραλία που βρίσκεται μπροστά στη μονή έχει βότσαλο και πεντακάθαρα, βαθιά, πράσινα νερά, ενώ περιβάλλεται από μεγάλα βράχια στα οποία σχηματίζονται σπηλιές. Η παραλία δεν έχει καμία οργάνωση και κοντά δεν θα βρείτε ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή άλλες υποδομές και άρα αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν να απομονωθούν και να χαλαρώσουν.

Πως να φτάσετε:

Για να φτάσετε στη Μονή Κουδουμά και την παραλία που βρίσκεται μπροστά από αυτήν, πρέπει να πάτε στο χωριό Στέρνες. Από εκεί θα ακολουθήσετε με το όχημά σας το χωματόδρομο μήκους 20 χλμ. που οδηγεί στη Μονή Κουδουμά μετά από 1,5 ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η οποία είναι αρκετά κουραστική λόγω των συνεχών στροφών, θα συναντήσετε πινακίδες προς τη Μονή Κουδουμα. Ωστόσο, η θέα που θα αντικρίσετε από ψηλά και η απεραντοσύνη του Λιβυκού πελάγους θα σας αποζημιώσει! Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στην παραλία με καΐκι από τον Τσούτσουρα

Φώτο destinationcrete.gr

Φώτο explorecrete.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook