Τελευταία ενημέρωση 22:40

Σε απόσταση αναπνοής απο σπίτια έφτασε η φωτιά στην περιοχή Έλους και Στροβλών στην Κίσαμο – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κάντανο 

Την ίδια ώρα που ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν μάχη για την μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί  στην Κάντανο, μια ακόμη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των Στροβλών αποτεφρώνοντας δασική βλάστηση.

Στο σημείο επεχείρησαν 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα,  πεζοπόρο τμήμα και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα με την παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη.

Η φωτιά είχε δύο βασικά μέτωπα απειλώντας και σπίτια, καθώς πέρασε απο τις αυλές τους. Μάλιστα στο Έλος απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι απο μια γειτονιά του χωριού, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια των κατοίκων.

Η φωτιά μέχρι που νύχτωσε η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μεταξύ των χωριών Έλος – Ρογδιά και Στροβλές, ενώ τα πυροσβεστικά ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις κατάφεραν να κόψουν την πορεία της φωτιάς έτσι ώστε να ελεγχθούν απο τις επίγειες δυνάμεις οι οποίες θα συνεχίσουν όλη την νύχτα την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς 

Λόγω της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο και ειδικά οι επισκέπτες του Ελαφονησίου οδηγούνται προς τον δρόμο Κάμποι  – Σφηνάρι – Κίσαμος. 

Στο μεταξύ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο δήμο Καντάνου – Σελίνου και συγκεκριμένα στον Άναβο στην διασταύρωση του κεντρικού δρόμου προς την Σπίνα, σε χορτολιβαδική έκταση.

Η πυρκαγιά μαινόταν σε δύο ξεχωριστά μέτωπα ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ευνόησαν την επέκταση της φωτιάς.

Να σημειωθεί πως οι ισχυροί άνεμοι κράτησαν καθηλωμένο για πάνω από δυόμιση ώρες το πυροσβεστικό ελικόπτερο καθώς υπό αυτές τις συνθήκε, ήταν επικίνδυνο να πετάξει και να πραγματοποιήσει ρίψεις. Ωστόσο, περίπου στις 14:30, το ελικόπτερο “σηκώθηκε” και ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες συνδράμοντας τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

(Φωτο Καντάνου Γιώργος Καλαιτζάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook