Ένα παλιό ρητό λέει ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν και αυτό αποδεικνύεται από μερικά από τα πιο ωραία αξιοθέατα στον κόσμο.

Και ενώ υπάρχουν κάποια πολύ γνωστά και φημισμένα, υπάρχουν επίσης κάποια κρυμμένα διαμάντια, αξιοθέατα αλλά και μέρη, τα οποία έχουν ελεύθερη πρόσβαση αν κάποιος τυχερός βρεθεί στην περιοχή που είναι. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι μπορείτε να επισκεφθείτε ένα ακατοίκητο νησί στις Μπαχάμες, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε παρέα με… αγριογούρουνα;

Δείτε μερικά από αυτά…

1. Μπαχάμες, το νησί με τα γουρούνια

Αυτό είναι το μόνο μέρος στην Καραϊβική όπου μπορείτε να κολυμπήσετε με «προσωπικότητες» και δεν χρειάζεται να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα. Αυτά όμως τα αστέρια δεν γνωρίζουν καν ότι είναι διάσημα. Αυτά τα γουρούνια ζουν στην άγρια φύση και αγαπούν το κολύμπι στη θάλασσα ακόμη και παρέα με ανθρώπους. Σύμφωνα με το μύθο, αφέθηκαν εκεί από ναυτικούς που είχαν σκοπό να επιστρέψουν αλλά δεν το έκαναν ποτέ.

2. Ταϊλάνδη, Το Μουσείο Bangkokian

Πρόκειται για ένα κρυφό κόσμημα σε μια πόλη όπου οι περισσότεροι θησαυροί της είναι φανεροί. Αυτό το γραφικό λαογραφικό μουσείο αποτελείται από δύο παλιά σπίτια με δωμάτια γεμάτα τέλεια διατηρημένα προσωπικά αντικειμένα που χρονολογούνται εδώ και έναν αιώνα. Φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες έφυγαν και δεν επέστρεψαν ποτέ.

3. Σιγκαπούρη, οι κήποι δίπλα στον κόλπο

Αυτοί οι βιοθόλοι μοιάζουν βγαλμένοι από διαστημική εποχή και τα ιδιότροπα γλυπτά είναι πολύ εντυπωσιακά ειδικά αν τα δει κανείς από κοντά. Για να τα θαυμάσετε δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάτι ενώ κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης ώρας τα σούπερ δέντρα αστράφτουν!

4. Μαρακές, πλατεία Djemaa el-Fna

Φέρτε στο μυαλό σας θέατρο δρόμου, παιχνίδια και σόου με φίδια και μουσική, όλα σε μια πλατεία που χρησιμοποιούταν σαν τόπος δημόσιων εκτελέσεων περίπου το 1050 μ.Χ. Εξ ου και το όνομά της, που σημαίνει «συνάθροιση των νεκρών».

5. Τόκιο, το πάρκο Yoyogi

Από όλα τα πάρκα του Τόκιο, αυτό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο ζωντανό. Ένα υπέροχο μέρος που μπορεί να επισκεφτεί κανείς δωρεάν και τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα πολλοί συγκεντρώνονται εκεί για πικ-νικ, παιχνίδι μουσική και χορό. Η πλατεία απέναντι από το δρόμο φιλοξενεί δωρεάν φεστιβάλ τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook