Η έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης για τους 2000 πρόσφυγες που αποφάσισε να εγκαταστήσει στην Κρήτη ανησυχεί και προβληματίζει τους δημάρχους του νομού Χανίων – Αντίθετοι οι παραγωγικοί φορείς 

Στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο δημαρχείο Χανίων των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης του Νομού Χανίων, παρουσία και δυό Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκαν πολλές επιφυλάξεις έως και αντιρρήσεις στο κυβερνητικό σχέδιο μεταφοράς προσφύγων στην Κρήτη.

Παράλληλα σε αντίστοιχη συνάντηση των παραγωγικών φορέων, απο το Επιμελητήριο μέχρι τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους εκπροσώπους του τουρισμού, εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο, με την επισήμανση πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και η Κρήτη που αποτελεί την “ναυαρχίδα” της τουριστικής οικονομίας όλης της χώρας, δεν πρέπει να καταστραφεί.

Οι αυτοδιοικητικοί ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο δημιουργίας μεγάλων δομών φιλοξενίας που πιθανόν να δημιουργήσουν συνθήκες γκέτο, ενώ διεφάνη και η απουσία εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τόσο σε ότι αφορά στον σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση της απόφασής της.

Και οι επτά δήμαρχοι αποφάσισαν να ζητήσουν την άμεση συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κρήτης με την συμμετοχή όλων των δημάρχων για να δοθούν διευκρινήσεις και να ληφθούν αποφάσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης, Κανδάνου – Σελίνου, Αντώνης Περάκης, Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, Γαύδου Γκέλη Καλλινίκου καθως και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

 
 
 
 
 
 

Επίσης συμμετείχαν οι δύο απο τους τέσσερις βουλευτές Χανίων που είχαν προσκληθεί, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης και η Βάλια Βαγιωνάκη, οι οποίοι στις δηλώσεις τους υπεραμύνθηκαν των κυβερνητικών αποφάσεων χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα πάμπολλά ερωτηματικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε ερώτηση του Flashnews.gr για το εάν οι 2.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν εθελοντικά και εάν θα είναι από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ή και από την υπόλοιπη Ελλάδα, η απάντηση και από τους δύο ήταν «δεν ξέρω».

 

Ακολούθησε αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, ΕΒΕΧ, ΟΕΒΕΧ, καταστηματάρχες Δημοτικής Αγοράς και Σύνδεσμος Τουριστικών προακτόρων)οι οποίοι ομόφωνα ξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με την μεταφορά προσφύγων στο νησί, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καταστροφή για  την “ναυαρχίδα” της τουριστικής οικονομίας της χώρας, που είναι η Κρήτη.

Όλοι τόνισαν πως δεν έχουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ενώ ακόμη και για το θέμα του αριθμού των προσφύγων ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως : ” Ο κ.Μουζάλας είπε για 2.000 πρόσφυγες. Εαν στον επόμενο ανασχηματισμό φύγει ο κ.Μουζάλας και έρθει άλλος και πει άλλα, τι θα γίνει;”

 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook