Άρχισαν οι εργασίες του Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος με τίτλο: «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο:

Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων» και συνδιοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την ΟΑΚ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), του Πανεπιστημίου Harvard, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείο Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Αντιπροσωπεία Ελλάδος και την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Το Πρόγραμμα θα καλύψει θεματικές όπως η υποστήριξη του ελληνικού πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας στα σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, της πολιτισμικής εγγραμματοσύνης, αλλά και της χρήσης των  δημοσιογραφικών κειμένων ως αυθεντικό γλωσσικό υλικό στην Τάξη. 

Μεταξύ  των διδασκόντων σε αυτόν τονκύκλο είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου   Ιωαννίνων, Καθηγητής Γιώργος Καψάλης, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ. Κώστας Ζορμπάς, ο Σκηνοθέτης Γιάννης   Σμαραγδής, οι Ομότιμοι Καθηγητές Α. Παπαϊωάννου και Π. Μιχαήλ, ο  γνωστός Ελληνιστής Gareth Alun Owens, Καθηγητής Ιστορίας, Γλώσσας και  Πολιτισμού, η Πρόεδρος του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Μ. Σακελλαρίου, η πρ. Κοσμήτορας, Καθηγήτρια Τζ. Παγγέ, η  Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Ν. Τσιτσανούδη, ο Λαογράφος  Σταμάτης Αποστολάκης κ.ά.

Οι συμμετέχοντες, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη βραδιά Πανσελήνου στη Ρόκκα Κισάμου, να επισκεφθούν το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, καθώς και αξιοθέατα της περιοχής.
Το  αναλυτικό Πρόγραμμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του 2ου Θερινού  Πανεπιστημίου, summerschool.ac.uoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook