Για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και Αερολιμένα Ρόδου, ένας 43χρονος και μια 18χρονη, υπήκοοι Συρίας, κατηγορούμενοι για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και τέσσερις υπήκοοι Συρίας.  

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, οι κατηγορούμενοι-διακινητές προσέγγισαν τους τρεις ομοεθνείς τους σε περιοχή της Αθήνας και αφού τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τους μετέφεραν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στη Ρόδο, όπου τους εξασφάλισαν διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να τους διευκολύνουν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.  

Επιπλέον, οι δράστες, ενώ βρίσκονταν στη Ρόδο, παρέλαβαν ακόμη έναν ομοεθνή τους και του παρείχαν τις ίδιες παράνομες διευκολύνσεις, έναντι αμοιβής.   Σε έρευνα που έγινε, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, σε τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή της Ιαλυσού, εντοπίσθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (διακινητές – διακινούμενοι) και μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο πλαστά διαβατήρια γερμανικών αρχών, δυο πλαστές ελληνικές ταυτότητες, κάρτες επιβίβασης και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.   Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook