H NE ΠΑΣΟΚ Χανίων και οι Δημοτικές Οργανώσεις σε κοινή συνεδρίαση τους την 16 Αυγούστου 2016 , απέστειλαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης Κο Αρναουτακη Σταύρο το παρακάτω  αίτημα :

“Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχα,

Λίγες μόλις μέρες πριν, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την επίσκεψη στο Ηράκλειο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κου Μουζάλα, ο οποίος ηρθε για να βολιδοσκοπήσει  τις προθέσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και της αυτοδιοίκησης ειδικότερα για την άμεση  μετεγκατάσταση 2.000 μεταναστών στην Κρήτη.

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα ευαίσθητο ζήτημα υψίστης σημασίας για την χώρα μας και οι όποιοι χειρισμοί αυτού του ζητήματος απαιτούν ξεκάθαρους χειρισμούς και όχι επιπολαιότητα και προχειρότητα .

Η κυβέρνηση σήμερα, παρ όλη την ένταση που έχει δημιουργηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν από τους άστοχους χειρισμούς της,  δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό με την δέουσα σοβαρότητα.

Ειναι ιδιαιτέρα ανησυχητικό δε το γεγονός οτι μεσουσης της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση δημιουργεί σε μια περιοχή όπως η Κρήτη ανησυχία και προβληματισμό.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Η παρουσία σας στο τιμόνι της περιφέρειας Κρήτης είναι η εγγύηση για την επίλυση αυτού του σοβαρου ζητηματος μέσω της  διαβουλευσης με τα κόμματα και τους φορείς του νησιού μας.

Σας ζητάμε να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τοπικών και πολιτειακών φορέων της Κρήτης για την πληρέστερη πληροφόρηση όλων των γεγονότων που έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα και αφορούν το εν λόγω θεμα .

Για την Νομαρχιακή Επιτροπη ΠΑΣΟΚ Χανίων

Χαριτακη Μακρακη Χρυσα 
Γραμματεας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook