Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας που λυγίζει σίδερα: «Είδα τον άνδρα αυτόν να πνίγει το παιδί μου στο έδαφος και το ένα του χέρι να ανεβαίνει και να κατεβαίνει και τότε διαπίστωσα ότι το είχε σφάξει με ένα σπασμένο μπουκάλι»

Μία ιστορία που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα είδε το φως της δημοσιότητας, προερχόμενη από τη Νότια Αφρική. Ένα αγόρι έξι ετών υπερασπίστηκε τη μητέρα του, η οποία δέχθηκε επίθεση από βιαστή, με αποτέλεσμα να μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου.

Η γυναίκα πήγαινε τα παιδιά της στο σχολείο, σε περιοχή του Κέηπ Τάουν, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να τη βιάσει. Ο 6χρονος δεν φοβήθηκε και προσπάθησε να σταματήσει τον επίδοξο βιαστή της μητέρας του. Τότε, ο άνδρας άρπαξε ένα μπουκάλι, το έσπασε και με το κομμένο γυαλί έσφαξε το μικρό παιδί, μπροστά στα μάτια του λίγο μεγαλύτερου αδελφού του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε πολύ κοντά στο σχολείο, ενώ είχε καταλάβει ότι ο άνδρας τους ακολουθούσε. «Ένιωσα κάποιον να με τραβάει από τον ώμο και να μου ρίχνει στο έδαφος τη σχολική τσάντα. Ο γιος μου χαστούκισε τον άνδρα αυτόν στο πρόσωπο και του είπε να με αφήσει ήσυχη. Του φώναξε “άσε τη μαμά μου, είναι η μαμά μου”, ενώ τον χτυπούσε και τον κλωτσούσε», δήλωσε αρχικά η γυναίκα και συνέχισε: «μου έσκισε το πουκάμισο με το ένα χέρι και με το άλλον προσπάθησε να με βιάσει μπροστά, στα δύο παιδιά μου».

Όταν ο βιαστής δέχτηκε την επίθεση από τον 6χρονο, έσπρωξε πίσω τη γυναίκα και επιτέθηκε στο μικρό παιδί. «Κατάλαβα αμέσως ότι ήθελε να επιτεθεί στο παιδί μου. Αναζήτησα γύρω μου για ένα αντικείμενο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσω ως όπλο, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Είδα τον άνδρα αυτόν να πνίγει το παιδί μου στο έδαφος και το ένα του χέρι να ανεβαίνει και να κατεβαίνει. Τότε διαπίστωσα ότι το είχε σφάξει με ένα σπασμένο μπουκάλι», περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο η τραγική μητέρα.

«Άκουγα το παιδί μου να κλαίει και το έβλεπα ότι προσπαθούσε να αμυνθεί με τα χέρια του. Έτρεξα στον κεντρικό δρόμο για βοήθεια. Τα αυτοκίνητα απλώς περνούσαν από δίπλα μου και δεν σταματούσε κανένα. Έκλαιγα και φώναζα ότι σκοτώνουν το παιδί μου. Το άκουγα ακόμη να στριγγλίζει και έτρεξα πίσω. Τον είδα να τον κτυπά με ένα ραβδί. Τότε μία ομάδα από άνδρες άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος μας. Ήμουν τόσο απελπισμένη», δήλωσε στην αστυνομία η μάνα που είδε να σφάζουν το μόλις έξι ετών παιδί της.

Ο επίλογος ήταν ακόμη πιο τραγικός: «Άρπαξα το παιδί μου αγκαλιά και το έβαλα στο στήθος μου. Μου είπε να τον κρατάω και να μην τον αφήσω. Κάθισα πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή που βρισκόταν δίπλα μας και τον κρατούσα αγκαλιά. Μου ζήτησε να τον φιλήσω και το έκανα. Αμέσως μετά, έδωσε το χέρι στον αδερφό του. Όταν τον έβαλα ξανά στο στήθος μου, το χέρι του έπεσε στο πλάι. Ήξερα πως είχε πεθάνει».

Ο δράστης συνελήφθη από τους άνδρες της αστυνομίας και τους ντόπιους, οι οποίοι είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεσή του. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί σε δίκη και η τιμωρία αναμένεται να πέσει βαριά πάνω του, όχι τόσο, όμως, ώστε να αντιστοιχεί στο έγκλημα που διέπραξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook