Η επικείμενη μεταφορά 2000 προσφύγων στην Κρήτη, αλλά και η προσέγγιση του θέματος από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ήταν το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στην οποία παρευρέθηκαν  ο Ευρωβουλευτής, Μανόλης Κεφαλογιάννης και ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως τόνισαν τόσο ο κος Κεφαλογιάννης, όσο κ ο κος Αυγενάκης, το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Οι χειρισμοί τόσο από την κυβέρνηση, όσο κ από τους εκπροσώπους της Τ.Α, αλλά κ τους φορείς της Κρητης, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι κύριοι Κεφαλογιάννης κ Αυγενάκης, κάλεσαν τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να καταθέσουν τις προτάσεις τους αναφορικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα, που πλέον αφορά και την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Μάλιστα συνέστησαν ψυχραιμία κ μακριά από ενέργειες ρατσισμού κ ξενοφοβίας, προκειμένου το ζήτημα της φιλοξενίας των 2000 προσφύγων ή μεταναστών στην Κρήτη, να τεθεί επί τάπητος με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Παράλληλα, τα μέλη της τοπικής  ΝΔ ζητάνε από την Κυβέρνηση να ενημερωθούν για το τι μέλει γενέσθαι με το μεταναστευτικό, απαιτώντας να γίνουν οργανωμένες πλέον κινήσεις.

Τέλος, ο κος Αυγενάκης, για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε στην επίσκεψη Μουζάλα, στην Κρητη επισημαίνοντας ότι έπρεπε να κληθούν στην -κεκλεισμένη των θυρών- συζήτηση, που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρητης, όλοι οι βουλευτές κ οι φορείς του νησιού, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρητης, που θα γίνει την  Παρασκευής στην Λότζια ιδιαίτερα κρίσιμη.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook