Υπήρξε μια από τις πλέον ταλαντούχες ερμηνεύτριες και συνθέτες της γενιάς της ωστόσο, ακολουθώντας το παράδειγμα σταρ όπως ο Τζιμ Μόρισον και η Τζάνι Τζόπλιν έβαλε τέλος στη ζωή της στο διαμέρισμα της στο βόρειο Λονδίνο κάνοντας χρήση ναρκωτικών, σε ηλικία 27 ετών.

Η Amy Winehouse διέθετε όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου εκείνου που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «αυτοκαταστροφικό», αναφέρει το newsbeast. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε εμφανιστεί «λιώμα» μπροστά στους θαυμαστές της μη μπορώντας να τραγουδήσει ούτε έναν στίχο από τα τραγούδια της, με αποκορύφωμα την πρόσφατη συναυλία της στο Βελιγράδι.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σάουθγκεϊτ του Λονδίνου, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 από οικογένεια Εβραίων μουσικών της τζαζ, οι οποίοι ήταν η πηγή για το ενδιαφέρον της Έιμι για την τζαζ.

Η καριέρα της άρχισε να προδιαγράφεται σε ηλικία 16 ετών όταν παράτησε το σχολείο για να συμμετάσχει σε μπάντα τζαζ μουσικής ενώ σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε και το πρώτο της συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Το ντεμπούτο άλμπουμ της Amy Winehouse, Frank ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, και προτάθηκε για βραβείο Mercury.

To επόμενο άλμπουμ της Back To Black, που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά, και κάνοντας έτσι την Γουάινχαουζ την πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα η οποία κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι.

Η Winehouse έχει επιλεγεί ως μούσα από πολλούς διάσημους σχεδιαστές μόδας, όπως ο Κάρλ Λάγκερφελντ . Τα προβλήματα της τραγουδίστριας με τα ναρκωτικά και την εξάρτιση από το αλκοόλ, όπως και η αυτοκαταστροφική της συμπεριφορά, έχει γίνει θέμα αμέτρητες φορές από το 2007 ενώ τον περασμένο Μάϊο πήρε εξιτήριο από κλινική αποτοξίνωσης.

Η ειρωνεία πάντως είναι ότι ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της είχε τον τίτλο «Rehab» δηλαδή «Αποτοξίνωση» κάτι στο οποίο, όπως αποδείχτηκε, δεν πίστευε ιδιαίτερα.



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook