Την Τετάρτη (17/08), στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”, ξεκίνησε το “χτίσιμο” για το Ρέθυμνο Cretan Kings ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Basket League.

Στην πρώτη προπόνηση το «παρών» έδωσαν οι “παλιοί” Χάρης Γιαννόπουλος, Μιχάλης Καμπερίδης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Παναρετάκης, τα νέα αποκτήματα Τόαρλιν Φιτζπάτρικ, Μπράντον Έντουαρντς, Ντέγιαν Κράβιτς, Ρόμπερτ Άρνολντ, Εβάλντας Ζάμπας, Γκάρι Τάλτον, Ανδρέας Χριστοδούλου, Θωμάς Κώττας, ο υπό δοκιμήν Χριστόφορος Ραζής και οι νεαροί καλαθοσφαιριστές Δημήτρης Τζαγκαράκης και Γρηγόρης Λαγουδάκης, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομών του Ρέθυμνο BC.

Την ευθύνη των προπονήσεων έχουν αναλάβει οι Σταύρος Μυκονιάτης και Δημήτρης Μητρόπουλος, καθώς ο Τόνι Κωνσταντινίδης έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Αλβανίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Υπεύθυνος για την εκγύμναση των αθλητών είναι ο γυμναστής Χρήστος Μαραυγάκης, ενώ καθημερινά στο πλευρό των παικτών είναι ο φυσικοθεραπευτής Μάρκος Τζωρτζινάκης και ο φροντιστής Γιάννης Σταυριδάκης.

Στην πρώτη προπόνηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηρακλής Μανουκαράκης, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μανόλη Γιαννούλη, Γιάννη Καλαϊτζάκη και Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος, ο Τεχνικός Διευθυντής Γιώργος Κούμουλος και ο γιατρός Αντώνης Παπουτσιδάκης, οι οποίοι γνωρίστηκαν με τους νέους παίκτες  και τους καλωσόρισαν στην οικογένεια της ομάδας, με την ευχή να έχουν μία καλή χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας:

Μανουκαράκης: «Να ανταποδώσουμε με θέαμα και ουσία την στήριξη του κόσμου και των χορηγών»

Την ικανοποίηση των φιλάθλων και των χορηγών που στηρίζουν την ομάδα όρισε σαν πρωταρχικό στόχο της φετινής σεζόν ο Πρόεδρος Ηρακλής Μανουκαράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Οι στόχοι και φέτος είναι να έχουμε μία ομάδα που να αντιπροσωπεύει το νησί μας επάξια στα «σαλόνια» της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη 8άδα. Όμως, βασικότερος στόχος μας είναι να ανταποδώσουμε με θέαμα και ουσία την στήριξη που έχουμε από τους φιλάθλους και τους χορηγούς μας.

Φέτος προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ το οποίο θα είναι πιο ανταγωνιστικό και θεαματικό και στηριχθήκαμε πιο πολύ σε έμπειρους ξένους αθλητές και φιλόδοξους και ταλαντούχους Έλληνες και ευελπιστούμε πως θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα.

Θέλω να ευχηθώ υγεία και πολλές επιτυχίες για τη νέα αγωνιστική σεζόν».

Μυκονιάτης: «Θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά»

Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν εμφανίστηκε ο βοηθός προπονητή, Σταύρος Μυκονιάτης, ο οποίος επεσήμανε: «Σήμερα είναι η πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας μας και πρώτα από όλα θέλω να είμαστε υγιείς. Ξεκινάει μία καινούρια χρονιά με μεγάλους στόχους όπως πάντα και πρώτα ο Θεός πιστεύω ότι αν έχουμε υγεία και φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, γιατί θεωρώ πως κάναμε εξαιρετικές επιλογές, θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά.

Με τον προπονητή έχουμε έρθει σε συνεννόηση στο 100% στο τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα το οποίο βάλαμε από σήμερα σε εφαρμογή. Είμαστε σε καθημερινή επαφή, ώστε να του μεταφέρουμε και την εικόνα της προπόνησης για να τον ενημερώνουμε πλήρως στο που βρισκόμαστε».

Μητρόπουλος: «Μπορούμε να πάμε την ομάδα μας εκεί που της αρμόζει»

Με σκληρή δουλειά το Ρέθυμνο Cretan Kings θα συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά τόνισε στις δηλώσεις του ο νέος βοηθός προπονητή Δημήτρης Μητρόπουλος, που εξέφρασε την ικανοποίησή του που επέστρεψε στην ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μία παραδοσιακή ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, με επιτυχίες και σίγουρα υψηλούς στόχους. Αυτοί, λοιπόν, οι στόχοι είναι που μας βάζουν σε διαδικασία να γίνουμε καλύτεροι.

Θεωρώ πως όλα τα παιδιά που ήρθαν στο Ρέθυμνο Cretan Kings φέτος μπορούν να πάνε την ομάδα μας εκεί που της αρμόζει και μέσα από την σκληρή δουλειά που ξεκίνησε από σήμερα όλα θα πάνε καλά».

Χάρης Γιαννόπουλος: «Να δουλέψουμε και να δέσουμε μπασκετικά»

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Χάρης Γιαννόπουλος, που αποτελεί την παλιά φρουρά της ομάδας: «Οι στόχοι της φετινής σεζόν δεν μπορούν να αποτυπωθούν από την πρώτη προπόνηση, καθώς θα πρέπει να δούμε πως θα πάει η προετοιμασία, πως θα δέσει το σύνολο, να έρθει και ο κόουτς και μετά να δούμε που βρισκόμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Καταρχήν, το σημαντικό είναι να δουλέψουμε και να δέσουμε μπασκετικά και να μην γίνουν τα ίδια λάθη με πέρυσι, όπου είχαμε ξεκινήσει λίγο “μουδιασμένα”.

Η περσινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Οι εμπειρίες που πήρα με βοήθησαν πάρα πολύ να ωριμάσω μέσα στην ομάδα και νομίζω ότι φέτος ο ρόλος μου και το πώς θα είμαι θα αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Για ευχή θα ήθελα να χρησιμοποιήσω κάτι πολύ κλισέ αλλά αυτό είναι που μετράει, δηλαδή να είμαστε όλοι υγιείς».

Ντέγιαν Κράβιτς: «Να προσφέρω πολύ περισσότερα»

Μετά από μία γεμάτη σεζόν στην Ολλανδία ο Ντέγιαν Κράβιτς επέστρεψε στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Ο θηριώδης σέντερ ανέφερε τα εξής: «Έρχομαι για δεύτερη φορά στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Την πρώτη χρονιά ήμουν ρούκι στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά τώρα πλέον μετά και από την περσινή σεζόν στην Ολλανδία θεωρώ πως έχω εξελιχθεί, ενώ έχω αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και είμαι πιο ώριμος. Προφανώς αυτή τη νέα σεζόν θα ήθελα να προσφέρω πολύ περισσότερα από ότι την πρώτη μου φορά, να συνεισφέρω τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά και να δώσω ενέργεια στο παιχνίδι και στην ομάδα μου. Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω πως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα χρώματα της ομάδας και θεωρώ πως ταιριάζουν στους “βασιλιάδες” της Κρήτης».

Θωμάς Κώττας: «Να δουλέψουμε σκληρά»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της Κρητικής ομάδας ο νεαρός διεθνής καλαθοσφαιριστής, Θωμάς Κώττας, είπε τα εξής: «Αυτό που με απασχολεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να δουλέψουμε σκληρά. Να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μέσα από αυτό να εξελιχθώ και εγώ ακόμη περισσότερο. Εύχομαι υγεία σε όλους και όλα τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος πως θα έρθουν».

Μπράντον Έντουαρντς: «Να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ»

Ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ο Μπράντον Έντουαρντς: «Μέχρι στιγμής έχω γνωρίσει τα περισσότερα παιδιά που θα αγωνιζόμαστε φέτος μαζί και θεωρώ πως πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες. Στο Ρέθυμνο είμαι μόλις 3 ημέρες και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι καιρικές συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της πατρίδας μου, το Τέξας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική χρονιά και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προσωπικά θέλω να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ και αν γίνεται να ηγηθώ στα ριμπάουντ, να δώσω ενέργεια και να βοηθήσω την ομάδα μου να καταφέρει τους στόχους της».

Ηλίας Θεοδωρίδης: «Να κοιτάξουμε πως θα ανεβάσουμε ψηλότερα την ομάδα μας»

Για τη δεύτερη σεζόν του στο Ρέθυμνο Cretan Kings ο Ηλίας Θεοδωρίδης, τόνισε: «Θα ξεκινήσω από την ομάδα, η οποία αποτελείται από καινούριους παίκτες. Το πρώτο που θα κοιτάξουμε είναι το πώς θα την ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα. Να παίζουμε έτσι όπως θέλουν οι προπονητές μας. Προσωπικά θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα μέσα από την ομαδική και ατομική δουλειά. Εύχομαι υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Ρόμπερτ Άρνολντ: «Οι στόχοι είναι ομαδικοί»

Στην σκληρή δουλειά και στους ομαδικούς στόχους επικεντρώθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρόμπερτ Άρνολντ, σημειώνοντας: «Ξεκινήσαμε χθες την προετοιμασία και αυτό που θέλω είναι να δουλέψω σκληρά. Προσωπικούς στόχους δεν έχω παρά μόνο ομαδικούς διότι αν η ομάδα πάει καλά τότε όλοι μαζί και κάθε ένας ξεχωριστά θα είμαστε ικανοποιημένοι. Για αυτό λοιπόν αρχικά να δουλέψουμε σκληρά, να βοηθήσουμε και να εξελιχθούμε αυτή τη νέα σεζόν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook