Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αλλά με πιο «προσεκτικό» τρόπο -χωρίς ενέργειες όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων- αποφάσισαν το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί καθώς παραμένει η αντιπαράθεση με το υπουργείο Υποδομών για τους όρους της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές συνέχισαν και το Σάββατο τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, κατά κύριο λόγο σηκώνοντας τις μπάρες σε διόδια στις εθνικές οδούς ή παρατάσσοντας τα οχήματά τους έξω από αεροδρόμια, χωρίς όμως να τα αποκλείουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους το Σάββατο, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αλλά με πιο διακριτικό τρόπο χωρίς ενέργειες που διώκονται, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων.

Στόχος είναι να μην στοιχειοθετηθούν αδικήματα όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά και τη σχετική ρητή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά επίσης και να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη έξω από τη Βουλή, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook