Ο Κούλες είναι ένα «ζωντανό» μνημείο πολιτισμού, που θα παράγει πολιτισμό, καθώς στο χώρο εκτός από μουσειακά του εκθέματα θα εξελίσσονται και πολιτισμικά γεγονότα.

Το ιστορικό φρούριο του Χάνδακα, αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Ηράκλειο, και ξανανοίγει για τους πολίτες μετά απο 5.5 χρόνια.

Το φρούριο έκλεισε το 2010 προκειμένου να ξεκινήσουν ο εργασίες αναστύλωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του φρουρίου οι οποίες ολοκληρώθηκαν.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, ήταν απολύτως απαραίτητες να γίνουν γιατί το φρούριο αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στατικής φύσης όσο και προβλήματα υποδομών που το καθιστούσαν δυσλειτουργικό για τους επισκέπτες. 

Μέσα απο αυτο το μοναδικό βίντεο του Νίκου Σαράντου θα σας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσετε αυτο το επιβλητικό φρούριο.

"Γνωρίστε το επιβλητικό φρούριο Rocca a Mare ( Κούλες ) που άνοιξε τις πύλες του μετά από πεντέμιση χρόνια συντήρησης και αποκατάστασης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Ταξιδέψτε στον χρόνο περνώντας την μεγάλη πύλη. Μυρίστε το μπαρούτι και ακούστε τους ήχους απο τα κανόνια του Κούλε που υπερασπιζόταν την πόλη ( Candia ), το μεγάλο κάστρο, από τους εισβολείς.

Το ταξίδι σας όμως δεν θα σταματήσει εκεί... Στο βάθος του διαδρόμου σας περιμένουν τα ευρήματα από τις υποβρύχιες έρευνες που έκανε στην περιοχή του Ηρακλείου το 1976 ο διάσημος ερευνητής των θαλασσών, Σακ Ιβ Κουστώ.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι εργάστηκαν και απέδειξαν ότι ακόμα και στις δύσκολες εποχές μπορεί να γίνει έργο και παραχθεί πολιτισμός.

Ταξιδέψτε μέσα από το βίντεο και γνωρίστε ένα φρούριο, όνειρο...."