Για το Go λέμε ότι οι ομάδες δεν σκοτώνονται, πεθαίνουν επειδή δεν προστατεύονται και αυτό το νοητικό σχήμα έχουν οι ΗΠΑ όσον αφορά στους Κούρδους, οι οποίοι είναι για τη στρατηγική της περιοχής, πολύτιμες πέτρες που δεν πρέπει να χαθούν άσκοπα.

Οι Αμερικανοί έχουν αντιληφθεί ότι το τουρκικό καθεστώς φοβάται τη δύναμη της κουρδικής αυτονομίας στη Συρία δίπλα από αυτό που θεωρεί τα σύνορά της και ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τους αφοπλίσει. Μόνο που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αφοπλίζω για την βαρβαρότητα.

Έτσι το μήνυμα των ΗΠΑ έχει το ύφος της προειδοποίησης διότι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τους Κούρδους.

Βέβαια άλλοι θα πουν ότι είναι απλώς θέμα κοιτασμάτων. Ειδικά αν ξέχασαν ότι την εποχή της Συνθήκης Σεβρών το 1920, είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος που χάραξε τα όρια του Κουρδιστάν.

Δεν πρόκειται να αφήσουν την Τουρκία να χρησιμοποιήσει το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας να ξεφύγει από τα εσωτερικά της προβλήματα, χτυπώντας και πάλι τους Κούρδους.

Έτσι οι πέτρες της περιοχής όχι μόνο θα ζήσουν, αλλά θα περάσουν στην αντεπίθεση σαν τους πέντε δράκους ενός περίφημου προβλήματος.

Έχει λοιπόν σημασία να ξέρουμε τις προθέσεις των ΗΠΑ, για να δούμε τις κουρδικές εξελίξεις ως παραγωγή του μέλλοντος που θέλει μάταια ν’ αποφύγει το τουρκικό καθεστώς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook