Μεταξύ των απαιτούμενων δικαιολογητικών  για την εγγραφή το νέο σχολικό έτος 2016-2017 στο νηπιαγωγείο και την Α’ τάξη Δημοτικού, είναι η επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Την ευθύνη συμπλήρωσης του Α.Δ.Υ.Μ. έχουν οι παιδίατροι ή οι γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις οι παθολόγοι. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις για λόγους προσβασιμότητας είναι δυνατή η συμπλήρωσή του και από άλλους ιατρούς, ειδικότερα όταν δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους ιατροί των ειδικοτήτων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Το Α.Δ.Υ.Μ. συμπληρώνεται μετά από προληπτική ιατρική εξέταση που περιλαμβάνει ιστορικό και φυσική εξέταση, σύμφωνα με το «Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή». Το Α.Δ.Υ.Μ. ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για δε το Νηπιαγωγείο ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση πρόσβασης των ενδιαφερομένων οικογενειών, στα πλαίσια εφαρμογής των σχετικών διατάξεων, η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης ενημερώνει ότι έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια ιατρών στους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας ευθύνης της (Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ-Μονάδες Υγείας) , για τη χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

 Στην ιστοσελίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης www.hc-crete.gr/ Για τον Πολίτη/Νέα –Ανακοινώσεις, υπάρχουν όλα τα συνοδευτικά έγγραφα προς εκτύπωση για την συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ. («Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή», κ.α.) και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να ενημερωθούν από τον αναλυτικό πίνακα που έχει αναρτηθεί με το πρόγραμμα  ιατρών στις μονάδες υγείας ανά Νομό, όπου μπορούν να απευθύνονται. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για την πληροφόρηση τους σχετικά με την συμπλήρωση και χορήγηση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το ΚΕΠΥΚΑ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλ. 2813404429 και 2813404434.

Τέλος, η 7η ΥΠΕ Κρήτης υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται ισότιμα για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφαλίστων πολιτών και οι ενδιαφερόμενοι κατά τις επισκέψεις τους στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία των μονάδων υγείας του Ε.Σ.Υ. και του Π.Ε.Δ.Υ., δεν καταβάλουν εξέταστρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook