Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών -Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος» απέστειλε στους βουλευτές και δημάρχους του Νομού Χανίων, επιστολή διαμαρτυρίας στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα Χανιά.

Στην επιστολή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δημιουργία τέτοιων κέντρων στον τουρισμό, προτείνοντας, όπως και η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων, την φιλοξενία προσφύγων σε μη τουριστικές περιοχές.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, ότι το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, προτίθεται να μεταφέρει χιλιάδες πρόσφυγες στην Κρήτη, οι οποίοι θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς, αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τον προσεχή Δεκέμβριο. 

Η Κρήτη μπορεί να συμβάλει, όπως και τα υπόλοιπα μέρη της χώρας σ’αυτούς τους ανθρώπους με έμπρακτη αλληλεγγύη και κάθε δυνατή βοήθεια, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να μετατραπεί ο τόπος μας σε χώρο διαμονής αφού δεν πληροί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. 

Μέχρι τώρα, πιστέψαμε την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τουριστικές περιοχές για τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών και το ελάχιστο που ζητούμε είναι να κάνουν ότι μπορούν οι Φορείς του Νησιού μας, προκειμένου να στηρίξουν τις τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο Σύνδεσμός Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την εικόνα της Ελλάδας, «Το προσφυγικό ζήτημα επηρεάζει την εικόνα σχεδόν του 40% των μελλοντικών επισκεπτών της χώρας μας».                                  

Καλούμε λοιπόν όλους τους τοπικούς Βουλευτές και όλους τους Φορείς του Νησιού, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς να αφήνουν στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και τους επιχειρηματίες. 

Θα πρέπει, όλοι μαζί να  διασφαλίσουμε την θετική εικόνα της Kρήτης στο εξωτερικό, ώστε να μην επηρεαστεί η ροή της τουριστικής κίνησης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook