Η Κρήτη βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ρουμάνων ταξιδιωτών σύμφωνα με έρευνα του online ταξιδιωτικού πρακτορείου Paravion, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres. Γενικά 3 στους 5 Ρουμάνους επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η Κρήτη και η Ζάκυνθος είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών που έχουν επιλέξει να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο και τα "πακέτα" που πωλήθηκαν προς αυτούς τους δύο προορισμούς από το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο καταγράφουν αύξηση κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, το 60% των Ρουμάνων τουριστών που επέλεξαν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το φετινό καλοκαίρι επέλεξαν τα δύο αυτά ελληνικά νησιά.  Μάλιστα, το 45% των "πακέτων" αγοράστηκε μέσω προσφορών της τελευταίας στιγμής, τον Ιούλιο.

Πόσο κοστίζει το ταξίδι τους στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο μέσος ατομικός προϋπολογισμός των Ρουμάνων ταξιδιωτών προς την Κρήτη είναι 600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων, της μεταφοράς προς και από το αεροδρόμιο και της διαμονής με πρωινό.

Τι προτιμούν στην Κρήτη

Οι περισσότεροι Ρουμάνοι που επισκέπτονται την Κρήτη δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Κνωσσό, την πόλη του Ρεθύμνου και το Ελαφονήσι.