Οι διακοπές σε ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα στις ακτές της Ερυθράς θάλασσας μετατράπηκαν σε… αληθινή περιπέτεια για μια παρέα επτά Ηρακλειωτών και μιας Γαλλίδας.

Οι νέοι ηλικίας 22 έως 30 χρονών έφθασαν πριν από μια εβδομάδα στο θέρετρο του Νταχάμπ, για να κάνουν καταδύσεις ανυποψίαστοι για τη συγκυρία που θα συναντήσουν… Οι αναταραχές των προηγούμενων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμματισμένη πτήση τους την Κυριακή και αυτοί να παραμείνουν έως και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, στο τουριστικό θέρετρο, το οποίο βρίσκεται στην έρημο του Σινά, στον κόλπο της Άκαμπας.

Διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους και ότι οι ίδιοι δεν έχουν γίνει μάρτυρες κάποιου βίαιου περιστατικού στην περιοχή όπου διαμένουν. Μάλιστα, υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι ούτε μεταξύ τους ούτε ανάμεσα στους ντόπιους επικρατεί πανικός.

Πρόκειται για επτά νέους, από το Ηράκλειο, τρεις γυναίκες και τέσσερις άντρες. Μαζί τους στο θέρετρο παραμένει και μια Γαλλίδα τουρίστρια. Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν ο καταδυτικός τουρισμός, αφού είναι δύτες, αλλά και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής. Η συνεννόηση με την Πρεσβεία στο Κάιρο είναι συνεχής και περιμένουν το «πράσινο» φως, προκειμένου να πετάξουν από το τοπικό αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ στο Κάιρο και από εκεί για Αθήνα. Εναλλακτικά εξετάζουν το ενδεχόμενο να φθάσουν στην Αθήνα μέσω Ιταλίας ή μέσω Ισραήλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook