Πάνω από 3.200 νέες τουριστικές κατοικίες περιλαμβάνονται σε τέσσερις μόνο από τις δεκάδες επενδύσεις δημιουργίας σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων που δρομολογούνται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια και τα οποία, εφόσον ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, δύνανται να αλλάξουν άρδην την εικόνα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η χώρα στο εξωτερικό.

Aλλωστε στο σύνολό τους οι εν λόγω επενδύσεις συνδυάζουν κατοικίες με ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων και πλήθος συνοδευτικών υπηρεσιών και παροχών, ανάλογα με την προσέγγιση του κάθε επενδυτή. Σημειωτέον ότι οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται από ξένα κεφάλαια, γεγονός που προσδίδει επιπλέον σημασία, σε μια περίοδο που «το αφήγημα» της προσέλκυσης ξένων επενδυτών έχει αρχίσει να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Enterprise Greece (ελληνική εταιρεία επενδύσεων και εξωτερικού εμπορίου) αξιολόγησε και ενέταξε δύο νέες ξένες άμεσες επενδύσεις στη Διυπουργική Επιτροπή, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία περί ενσωμάτωσής τους στην κατηγορία των στρατηγικών επενδύσεων. Πρόκειται για δύο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία προωθούνται από αραβικά και ρωσικά συμφέροντα και περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνα, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και κατοικίες, ενώ αναμένεται να δημιουργήσουν 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες έμμεσες.

Η επένδυση που δρομολογείται στην Κρήτη, στον νομό Λασιθίου, από την κοινοπραξία ρωσικών συμφερόντων της Mirum Hellas, είναι αρχικού προϋπολογισμού 408 εκατ. ευρώ και προβλέπει την ανάπτυξη έκτασης 850 στρεμμάτων στην Ελούντα της Κρήτης, μέσω της δημιουργίας, μεταξύ άλλων, 380 τουριστικών κατοικιών, τριών ξενοδοχείων πέντε αστέρων και άλλων συναφών υποδομών, όπως μαρίνα, καταστήματα, κέντρα ευεξίας, υποδομές εστίασης, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής. 

Καθημερινή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook