«Δίκαιη Προσαρμογή», ασφαλώς ΝΑΙ!!
«Δίκαιη Κατανομή Βαρών», ασφαλώς ΝΑΙ!!
….. αλλά το «Δίκαιη Ανάπτυξη» ….. ΠΩΣ!??

Η «προσαρμογή», εξ ορισμού σημαίνει επέμβαση …. τυποποίησης, δηλαδή, τα υποκείμενα να μπουν σε συγκεκριμένο καλούπι και έτσι να υπάρχει ισορροπία και ομοιομορφία, ώστε ….. ΟΛΑ να τείνουν προς ένα συγκεκριμένο επιθυμητό μοντέλο!!

Αντιθέτως, η «ανάπτυξη», έχει μέσα της, το προσωπικό στοιχείο ….. της «Φιλοδοξίας» και του «Ανταγωνισμού», διότι βασίζεται μεν πάνω στις κοινές προϋποθέσεις, που διαμορφώνονται, ώστε να είναι ΙΔΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ, αλλά αξιοποιεί τις προσωπικές-ατομικές και ξεχωριστές δυνατότητες εκάστου, που δημιουργούν έτσι …. «κίνητρα» και για τους υπόλοιπους!!

Ασφαλώς και να βοηθήσεις και να προσέξεις περισσότερο, τον αδύναμο που καθυστερεί να αναπτυχθεί, αλλά ….. ΟΧΙ στερώντας, τη δυνατότητα του άλλου, να τρέξει και να αναπτυχθεί πιο γρήγορα!! Αυτό δεν κάνει άραγε και ο κάθε ΣΩΣΤΟΣ γονιός, με τα παιδιά του …. βοηθάει το αδύναμο και χαίρεται για το δυνατό!?

Δικαιοσύνη είναι απλά:

– Να παρέχεις ΙΔΙΟΥΣ όρους και προϋποθέσεις σε ΟΛΟΥΣ!! 
– Να παρέχεις ΙΣΕΣ ευκαιρίες και δυνατότητες σε ΟΛΟΥΣ!! 
– Να εξασφαλίζεις, πιστή εφαρμογή των κανόνων, ισονομία και αξιοκρατία σε ΟΛΟΥΣ!!
Εφόσον τηρείται αυτό το πλαίσιο αρχών, κάθε άλλη περιοριστική επέμβαση, είναι απλά …. ΑΔΙΚΙΑ!! Και δεν μπορείς να επικαλείσαι την Αδικία ως Ισότητα!!

Η Ελληνική Μιζέρια!!

Δυστυχώς, η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πολύ πλούσια, που όταν χειρίζεται από αμόρφωτους, δημιουργεί σύγχυση!! Η κάθε λέξη της, έχει μια ετυμολογία, που κουβαλά ένα νόημα και ….. το κάθε νόημα, προσδιορίζεται ΣΩΣΤΑ, μόνο από μια λέξη!! 

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, το «Δίκαιη Ανάπτυξη», είτε είναι ένα αφελές οξύμωρο σχήμα, είτε είναι …. μια καθαρή πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση!! 

Διότι, ανάπτυξη «δίκαιη», είναι ΜΟΝΟ η «εξαρτημένη πρόοδος» μιας κοινωνίας, που βαδίζει μπροστά, με βήμα ….. «σημειωτόν επί τόπου», στο ρυθμό του πιο αδύναμου!! 

Τέτοια ανάπτυξη, εφάρμοσαν μόνο τα Κομουνιστικά Καθεστώτα, υπό το δόγμα: «Όλοι ίσοι, άρα κανένας παραπονεμένος»!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook