Στην Ελούντα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Στην ατζέντα των δυο ανδρών, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Την  συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή εκτός απροόπτου, φαίνεται α συντονίζει καλά ένας δικός μας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του τον Νομό Λασιθίου.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Πλευράκη Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Άλλωστε ο κ. Πλευράκης έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην οργάνωση της Πανορθόδοξης στο Κολυμπάρι και φαίνεται πως αν και δεν είναι αιρετός έχει βάλει για τα καλά σκοπό η Κρήτη να αποτελέσει όπως παλιά σημείο συνάντησης μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων.

Ο Τούρκος Υπουργός έχει ανταποκριθεί  θετικά στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του τον περασμένο Μάιο, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο φιλοξενίας δεν αποκλείεται ο κ Κοτζιάς και ο κύριος Πλευράκης  να τον ξεναγήσουν  στο Σπήλαιο του Δία, όπου σύμφωνα με την ιστορία μετέφερε την Ευρώπη μετά την αρπαγή της. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook