Η αντίστροφη μέτρηση για τις.. απαντήσεις που ζητάει η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδος, από την Κυβέρνηση για το αεροδρόμιο Καστελίου έχει ήδη ξεκινήσει..

H 30η Σεπτεμβρίου πλησιάζει οπότε και λήγει το τελεσίγραφο που έχει στείλει ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης, στο υπουργείο Υποδομών. 

Η τοπική κοινωνία κρατάει στάση αναμονής, επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει κι άλλη αναβολή θα πρέπει το υπουργείο να βρει άλλο μέρος για την κατασκευή του νεόυ αεροδρομίου του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα έργο, που από το 2003 και για 13 χρόνια, αν και έχει εξαγγελθεί από 5 Πρωθυπουργούς και περίπου 15 Υπουργούς Υποδομών, παραμένει ακόμη στην φάση της δημοπράτησής του.

Ένα έργο, που όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, κρατάει σε ομηρία τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και το υπάρχον αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου σημαντικά έργα για την επέκτασή του, βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται το ενδιαφέρον για την κατασκευή του έργου ολοένα και αυξάνονται οι ξένες εταιρείες που εμφανίζονται ως επενδυτές για το σοβαρό αυτό έργο στο Καστέλι, το οποίο όπως φαίνεται αποτελεί το πιο ελκυστικό, εφετινό project του εξωτερικού στο τομέα των συμβάσεων παραχώρησης.

Έπειτα από τους Κινέζους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τώρα και επενδυτές από την Ινδία.

Το θέμα του αεροδρομίου Καστελίου, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που έγινε στο Καστέλι, παρουσία και του ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι πολιτικοί της χώρας είναι υπόλογοι και απολογούμενοι για το θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook