Θεσμός, και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένος, κατέστη για τη Λέσχη Lions Ηρακλείου, η δράση που αφορά στη διανομή σταχτοδοχείων παραλίας σε λουόμενους, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την προστασία του περιβάλλοντος και την εδραίωση οικολογικής συνείδησης.

Για το φετινό καλοκαίρι η δεύτερη εξόρμηση μελών της Λέσχης «Καθαρές παραλίες 2016» πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου 2016 στην παραλία του ξενοδοχείου CHC Athina Palace, στην Αγία Πελαγία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, στην υλοποίηση της οποίας συνετέλεσε και ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου L. Ζαχαρίας Χνάρης, μέλη της Λέσχης διένειμαν στους λουόμενους συνολικά 150 συσκευασίες με τασάκια παραλίας. Η δράση είχε ως στόχο να περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό τα αποτσίγαρα από την ακτή.

Η επιτυχία της διοργάνωσης κατέστησε αναγκαιότητα την επανάληψή της για τρίτη φορά, και για το λόγο αυτό, το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, 28 Αυγούστου 2016, τα μέλη της Λέσχης θα βρίσκονται στην παραλία του Τομπρούκ, μπροστά από την ταβέρνα «Παρασύρης» για τη διανομή νέων σταχτοδοχείων.