Με σεμνότητα και μεγάλη συμμετοχή δημοτών πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7 Αυγούστου, η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής, που ήταν αφιερωμένη στον Αντιστασιακό Αντώνη Ανδρ. Ζωιδάκη, ενός εκ των 11 Κρητών πρωταγωνιστών της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη που διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη «Κυμινάρης» και ο Σύλλογος Αϊγιαννιωτών Αθήνας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Τέλεση Θρησκευτικού μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων. Ακολούθησε Ιστορικό μνημόσυνο στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Αδάμ Παραδεισανός, ο οποίος, αξίζει να σημειώσουμε, είχε αναλάβει το βάρος όχι μόνο της διοργάνωσης αλλά και  του συντονισμού της εκδήλωσης. 

Ο Δήμαρχος Αμαρίου στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι: «αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχή η διοργάνωση Ιστορικών εκδηλώσεων καθώς στόχος και αγωνία μας, είναι, οι νέες γενιές να λάβουν διδάγματα ήθους και πατριωτισμού από τους αγώνες και τη θυσία των προγόνων μας».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Υποστράτηγο κ. Σταύρο Φωτάκη που δέχτηκε να είναι ο ομιλητής της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το Θρησκευτικό και Ιστορικό, αυτό, μνημόσυνο.    

Ο κ. Σταύρος Φωτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Καθώς, αναμφίβολα, ο κ. Φωτάκης είναι όχι μόνο γνώστης αλλά και ερευνητής της Τοπικής Ιστορίας, βασιζόμενος σε Ιστορικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί στις σελίδες υπηρεσιακών εγγράφων, βιβλίων αξιόλογων ερευνητών, ιστορικών και αγωνιστών της Εθνικής αντίστασης, αλλά και σε έγκριτα δημοσιεύματα και αξιόπιστες μαρτυρίες, κατάφερε να παρουσιάσει με παραστατικότητα και ακρίβεια, την Αντιστασιακή δράση του Αντώνη Ανδρ. Ζωιδάκη. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Δανδουλάκης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων π. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αδάμ Παραδεισανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός, ο Αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Μαυράκης, ο τέως Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου κ. Στέφανος Αντωνακάκης .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook