Ξεκίνησε με τις καλύτερες εντυπώσεις η “καταδυτική” γιορτή στη λίμνη του Αγ. Νικολάου, με το «Agios Nikolaos – Cliff Diving 2016” που οργανώνεται πρώτη φορά, στα πρότυπα και προδιαγραφές ενός διεθνούς Cliff Diving Show,  με στόχο να αποτελέσει μακροχρόνια το σήμα κατατεθέν της πόλης του Αγίου Νικολάου και της λίμνης του.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, οι κορυφαίοι αθλητές καταδύσεων, όλοι τους μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καταδύσεων, πραγματοποίησαν το πρόγραμμα της επίσημης προπόνησης βουτώντας από την εξέδρα καταδύσεων, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Οι καταδύσεις γίνονται  από  ύψος 16 μέτρων  και σε σημείο του γκρεμού που ελέγχθηκε από την  World High Diving Federation ότι είναι ιδανικό για την  ασφάλεια των αθλητών  . 

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες καταδύτες, μέλη της World High Diving Federation από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ελβετία, Γερμανία, Ρωσία, Δανία και Μεγάλη Βρετανία)  οι οποίοι για πρώτη φορά θα καταδυθούν στην χώρα μας.

 

«Τόσος κόσμος δεν έχει μαζευτεί ποτέ ξανά στην λίμνη μας, σας ευχαριστούμε που είστε εδώ και δείχνετε να στηρίζεται την πρωτοβουλία μας για να την ανάδειξη  του ναυταθλητισμού στο πρώτο και μοναδικό φυσικό κολυμβητήριο της Κρήτης. Κάτι τέτοιο έχει γίνει μόνο στην λίμνη της Βουλιαγμένης στην Αθήνα, και εμείς εδώ από τον Αγιο Νικόλαο ξεκινάμε το τολμήσαμε και αποδείξαμε ότι όταν θέλουμε κάτι και συνεργαζόμαστε τότε μπορούμε, είπε μεταξύ άλλων οι Δήμαρχος Αγίου Νικολάου ευχαριστώντας όλους όσους βόηθησαν κηρύσσοντας επί της ουσίας την έναρξη του Agios Nikolaos Cliff Diving. 

Η συνέχεια ήταν μαγική και μετά την παρουσίαση των 9 αθλητών ξεκίνησαν οι καταδύσεις τους που σε πολλές περιπτώσεις έκοβαν την ανάσα του κοινού που δεν σταματούσε να τους χειροκροτεί. Ξεχωριστές οι καταδύσεις του αθλητή που έχει το ρεκόρ βουτιάς από το ψηλότερο σημείο του Lazaro Schaller ο οποίος έκανε καταδύσεις με την Ελληνική σημαία. 

Ευχάριστες οι νότες των καλύτερων χορευτών Zumba της Κρήτης ανάμεσα στα σετ των καταδύσεων ενώ τον ρυθμό εξασφάλισαν τα μέλη του σχήματος κρουστών «Εν ρυθμώ»

Στον σχολιασμό των καταδύσεων ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα Νίκος Συρανίδης και ο εκφωνητής των ίδιων αγώνων  στο άθλημα της κολύμβησης Νίκος Αντωνογιαννάκης. 

Την παρουσίαση έκαναν οι, Θέμης Γεωργαντάς και Λάμπρος Κωσταντάρας  

βίντεο από fonien.gr

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook