Με σκληρή γλώσσα, η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου κάνει λόγο για χαρατζήδες του δήμου, τους οποίους έστειλε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου για να αποτελειώσουν τους επιχειρηματίες.

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ καταστηματαρχών του Κουμ Καπί και του δήμου Χανίων που ξέσπασε μετά τον Δεκαπενταύγουστο καθώς όπως λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής, η δημοτική αρχή επέλεξε το τριήμερο της Παναγίας να στείλει ελεγκτές που επέβαλαν πρόστιμα για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν, κορυφώνεται με την τελευταία απάντηση του Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί στην ανταπάντηση του αντιδημάρχου Χανίων, Μιχάλη Βλαχάκη.

Με σκληρή γλώσσα, η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου κάνει λόγο για χαρατζήδες του δήμου, τους οποίους έστειλε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου για να αποτελειώσουν τους επιχειρηματίες.

Δείτε τη νέα ανακοίνωση του ΣυλλόγουΚατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί:

“Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έβγαλε τα συμπεράσματα του! Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το 84% των επιχειρηματιών στο Κουμ Καπί είναι άνομοι και ασύδοτοι.

Μήπως αγαπητέ κύριε Βλαχάκη οι άνθρωποι αυτοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ανάλγητο χαράτσι που τρέχει εδώ και 14 χρόνια στην περιοχή; Αναλογιστήκατε γιατί από τα 27 μαγαζιά έμειναν μονάχα 12; Μήπως η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της περιοχής από τον Δήμο μείωσε δραματικά την επισκεψιμότητα και τον τζίρο των καταστημάτων; Είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου η καταστροφική πορεία του Κουμ Καπι αυτά τα χρόνια.

 Η λογική του παραλόγου λέει ότι εκταμιεύσατε 34,600€ από το ταμείο του δήμου (ΔΛΤΧ) και την άλλη μέρα βγήκατε να μαζέψετε αυτό το ποσό, ίσως και παραπάνω, από τους εναπομείναντες καταστηματάρχες. Αυτή μάλλον είναι η δική σας εκδοχή της ανταποδοτικότητας.

Πείτε μας κύριε Βλαχάκη, γνωρίζετε τι σημαίνει ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών; Πείτε μας, τι έχει προσφέρει ο Δήμος τα τελευταία 14 χρόνια για αυτή τη περιοχή (πέρα από το να τρέχει να βουλώνει τις τρύπες που ανοίγουν μπροστά στα καταστήματα); Πως έχει τα μούτρα να κατηγορεί αυτούς τους ανθρώπους για άνομους και ασύδοτους;

Να σας πούμε εμείς λοιπόν τι συμβαίνει. Αδυνατούν  να κάνουν καινούργιες αιτήσεις γιατί θα πρέπει να εξοφλήσουν στο Δήμο τα προηγούμενα σωρευμένα χαράτσια τους. Και λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν… Είναι όλοι χρεωμένοι!

Λέτε ψέματα κύριε Βλαχάκη ότι δεν γνωρίζατε την κατάσταση και ότι αποκαλύφθηκε από τον έλεγχο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο είχε συζητηθεί παρουσία του Δημάρχου στην συνάντηση που είχαμε τον Ιούνιο στο δημαρχείο.

Αντί να καλέσετε τους ανθρώπους αυτούς και να κάνετε μια συνάντηση μαζί τους ώστε να βρείτε μια λύση για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά, επιλέξατε το τριήμερο της Παναγίας να στείλετε τους Χαρατζήδες σας να τους αποτελειώσουν! Ένας σώφρων αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κοιτάει πως θα κρατήσει ανοιχτά τα μαγαζιά στο Δήμο για να έχει το δικαίωμα να εισπράττει.

 Δουλειά σας δεν είναι μονάχα να μαζεύετε λεφτά, αλλά να κρατάτε τις επιχειρήσεις ανοικτές, να έχει ψωμί να τρώει ο κόσμος ώστε να μπορείτε να μαζεύετε τα έσοδα που θέλετε. Όσον αφορά την νομιμότητα που επικαλείστε, και τα μνημόνια νόμιμα είναι αλλά όσοι το επικαλούνται αυτό ο κόσμος τους λέει καραγκιόζηδες.

Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας και «πετάμε την μπάλα στην κερκίδα», φροντίστε όσο είναι καιρός να βοηθήσετε τους καταστηματάρχες εκεί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και υλοποιήστε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει (Οι εγκαταλελειμμένες τέντες ακόμα εκεί είναι και κινδυνεύει κόσμος).

 Πιστέψτε μας, δεν απολαμβάνουμε έναν τέτοιο διάλογο μέσω των ΜΜΕ. Περιμένουμε από εσάς, με την διπλή ιδιότητα που έχετε, έργα και όχι άλλα λόγια.

Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook