Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης την Παρασκευή 26-8-2016, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου , με κύριο θέμα το προσφυγικό  και την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη.

Τα   Προεδρεία  των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου , κατέληξαν στην παρακάτω κοινή ανακοίνωση .

“Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα για το οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του .
Σίγουρα το προϊόν που λέγεται «τουρισμός», πρέπει να προστατευθεί , ωστόσο όμως το παραπάνω θέμα,  δεν  αφορά μόνο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Μακεδονία , αλλά όλη την Επικράτεια .

Η Κρήτη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της σ΄αυτό το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα,  δείχνοντας είναι πρόσωπο ξενοφοβικό ή ακόμα και ρατσιστικό .

Κατόπιν τούτου και αφού η Κυβέρνηση αν αποφασίσει την εγκατάσταση προσφύγων στο Νησί μας , θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την  χρηματοδότηση μέχρι και του τελευταίου ευρώ, για την   αξιοπρεπή  διαβίωσή τους  για όσο διάστημα φιλοξενηθούν στο νησί μας.

Η παραπάνω χρηματοδότηση δεν  πρέπει σε καμμιά περίπτωση να καταλήξει σε Μ.Κ.Ο. αλλά στους φορείς που θα πρέπει να διαχειριστούν το ζήτημα .

Τέλος θα πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας,  τόσο των προσφύγων όσο και των ελλήνων πολιτών  .

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης καλούν την Κυβέρνηση να πιέσει  τη  Ευρωπαϊκή Ενωση , να σταματήσει  τις λανθασμένες και υποκριτικές πολιτικές της , η  οποία αντί να κλείνει  τα σύνορα, να προχωρήσει σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις , έτσι  ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία  και να δοθεί δυνατότητα για επαναπατρισμό αυτών των προσφύγων .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook