Ερώτηση αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς και το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με εκαντοντάδες νήπια να μένουν εκτός των σταθμών κατέθεσε η δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

"Τις τελευταίες ημέρες, ουσιαστικά με την ανακοίνωση (από ΕΣΠΑ) των επιλεχθέντων για τους παιδικούς σταθμούς, εμφανίστηκαν πολλές και σοβαρές καταγγελίες για προκαλυμμένες θέσεις, εισιτήρια χωρίς αντίκρισμα κλπ.

Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

Πόσες θέσεις νηπίων και βρεφών δηλώθηκαν ότι μπορούν να ικανοποιήσουν δημόσιοι και ιδιωτικοί σταθμοί (χωριστά) για την σχολική περίοδο 2016-17;

Πόσες θέσεις ικανοποιήθηκαν από το ΕΣΠΑ (πάλι για δημόσιους και ιδιωτικούς)

Πόσες εγγραφές έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ώστε να υπάρχουν καταγγελίες για μη ύπαρξη θέσεων, παρά την εξασφάλιση voucher;

Έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των επιλεχθέντων ώστε να είναι απαραίτητη η χρονική παράταση των προθεσμιών;

Τέλος καλούμε το δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του να ζητήσει:

Την χρονική παράταση των διαδικασιών εγγραφής

Την εξασφάλιση και ικανοποίηση όλων των βρεφών και νηπίων που έχουν επιλεγεί

Να απαιτηθεί η εξασφάλιση πιστώσεων για την πρόσληψη και του απαιτούμενου προσωπικού και μέσων για την ομαλή λειτουργία των σταθμών.

Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι πάρα πολλά νήπια και βρέφη μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση του.

Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός του ΔΟΠΑΦΜΑΗ να παρουσιάζει «κέρδος» και ταυτόχρονα και τα τροφεία να μην μειώνονται και πολλά παιδιά να μένουν εκτός παιδικών.

Λύσεις υπάρχουν, διάθεση κοινωνικής πολιτικής υπάρχει …..; "