Ο Mbah Gotho είναι 145 ετών, καθώς το πιστοποιητικό γέννησης επιβεβαιώνει πως γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1870

Το ελιξήριο της μακροζωίας φαίνεται πως έχει ανακαλύψει ένας άντρας από την Ινδονησία, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο λόγος για τον Mbah Gotho από την Ινδονησία, ο οποίος είναι 145 ετών. Μάλιστα, υπάρχει το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης, σύμφωνα με το οποίο ο Gotho ήρθε στη ζωή στις 31 Δεκεμβρίου του 1870.

Ο Gotho, όπως υποστήριξε σε ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ινδονησίας, προετοιμάζεται για τον θάνατό του από το 1992, ενώ έχει ετοιμάσει ακόμα και τον τάφο του. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο ηλικιωμένος άντρας έχει δει να φεύγουν από τη ζωή τα δέκα αδέρφια του, οι τέσσερις γυναίκες του, αλλά και τα παιδιά του.

Ο ίδιος φαίνεται πως δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένος από την ηλικία του, καθώς όπως δήλωσε «Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω». Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Gotho χρειάζεται βοήθεια να πλυθεί και να φάει μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες. Όσο για το ποιο είναι το μυστικό μακροζωίας, ο 145χρονος άντρας σχολίασε πως είναι η υπομονή.

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ως τώρα θεωρούνταν πως ήταν η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία απεβίωσε στην ηλικία των 122 ετών. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί που ισχυρίζονται ότι έχουν σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, με πρώτο τον James Olofintuyi από τη Νιγηρία, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι 171 ετών, χωρίς ωστόσο να έχει τα απαραίτητα έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook