Περισσότερα από 200 παιδιά θα μείνουν έξω από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι έχουν το πολυπόθητο voucher, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Το θέμα έθεσε με παρέμβαση του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου το απόγευμα της Δευτέρας, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο αποκλεισμός των παιδιών από τους σταθμούς έρχεται να προστεθεί στην φοροκαταιγίδα και στην οικονομική κρίση που πλήττει τους δημότες.

Παράλληλα  ο κ. Γιαλιτάκης έκανε λόγο για υπόγειες συναλλαγές των γονέων με τους ιδιωτικούς σταθμούς, με την πολιτική ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή, πρότεινε να καλυφθούν όλες οι θέσεις για όλα τα παιδιά που δικαιούνται να μπουν στις δομές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλία Λυγερού, ο οποίος με ερώτηση του, ζήτησε την παράταση των διαδικασιών εγγραφής, καθώς επίσης και την εξασφάλιση και ικανοποίηση όλων των βρεφών και νηπίων που έχουν επιλεγεί.

“Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός του ΔΟΠΑΦΜΑΗ να παρουσιάζει «κέρδος» και ταυτόχρονα και τα τροφεία να μην μειώνονται και πολλά παιδιά να μένουν εκτός παιδικών” , είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βουρεξάκης, απαντώντας στην ερώτηση του κ . Λυγερού, υπογράμμισε ότι ήδη η δημοτική αρχή έχει ζητήσει την παράταση των εγγραφών, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα για τα βρέφη.

Μάλιστα, ο κ. Βουρεξάκης ενημέρωσε το σώμα για την πορεία των αιτήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για 100 θέσεις, έχουν ήδη γίνει 300 αιτήσεις, ενώ πανελλαδικά εξ αιτίας των κυβερνητικών επιλογών, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 50.000 νήπια.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τόνισε ότι τα κριτήρια βάση των οποίων θα γίνει η επιλογή των παιδιών στους σταθμούς, είναι οικονομικά και κοινωνικά, η εντοπιότητα, καθώς επίσης και αν το βρέφος έχει ήδη φιλοξενηθεί ξανά σε δομές.

Τέλος , ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αποκάλυψε την πρόθεση του δήμου Ηρακλείου, να αξιοποιηθεί το δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, με σκοπό να σχεδιαστεί μια νέα μεγάλη δημοτική δομή που θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 200 παιδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook