Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που είχε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να πληροφορηθεί αν η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στη νησιωτική Ελλάδα αποτελούσε επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία κατάργηση που όχι μόνο αυξάνει το κόστος ζωής των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και των επισκεπτών της αλλά επιδεινώνει δραστικά την ανταγωνιστικότητα της «βαριάς βιομηχανίας» του τόπου μας. Του Τουρισμού. Με αποτέλεσμα τη μείωση των τουριστικών εσόδων που αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας.

Με την απάντηση του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί βάζει για μία ακόμη φορά τα πράγματα στη θέση τους. Μέτρα όπως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που εκπληρώνουν τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο αποτελούν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο.

Μία ακόμη απάντηση-κόλαφος από τον Ευρωπαίο Επίτροπο. Για μία κυβέρνηση που τα μόνα που ξέρει να «κάνει καλά» είναι να υπερφορολογεί ακατάπαυστα τον Έλληνα πολίτη και να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Ως προαπαιτούμενη δράση που εγκρίθηκε στις 15 Ιουλίου 2015 στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης σταθερότητας της Ελλάδας, οι ελληνικές αρχές θέσπισαν νομοθετικά τη σταδιακή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2016: για την πρώτη ομάδα νησιών από 1ης Οκτωβρίου 2015, για τη δεύτερη από 1ης Ιουνίου 2016 και για υπόλοιπα νησιά από 1ης Ιανουαρίου 2017.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook