Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρείας Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ, προκειμένου η Ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala InvestBV, μέσω συνδεδεμένης προς αυτήν επιχείρησης, να αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στην εταιρεία.

H Impala είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην ΝΑ Ευρώπη που παράγει κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης και αλλαντικών ενώ η τοποθέτησή της στην κρητική αγορά δείχνει πόσο σπουδαία θεωρεί τα κρητικά προϊόντα.

Η συμμετοχή της Impala διασφαλίζει την απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί το πλάνο της εταιρείας και να αυξηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις. 

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι κοινός στόχος είναι η ανάδειξη των χανιώτικων προϊόντων και η δυναμικότερη τοποθέτηση τους στις ελληνικές και διεθνείς αγορές. Δέσμευση όλων είναι ότι η Αφοι Χιωτάκη Α.Β.Ε.Ε. είναι και θα παραμείνει μια χανιώτικη επιχείρηση και αυτό διασφαλίζεται με τηνσυνέχιση της ενεργητικής συμμετοχής της οικογένειας Χιωτάκη, αλλά και την εκπροσώπηση της νέας μετόχου από Χανιώτες συνεργάτες.

Η Impala Invest BV είναι Ολλανδική εταιρεία, που εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα και δραστηριοποιείται σε ηγετική θέση  στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, πρωτίστως στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης.

To τελευταίο διάστημα η Impala Invest BV έχει τοποθετηθεί και στην αγορά της Ελλάδας, μεταξύ άλλων εξαγοράζοντας την αλλαντοβιομηχανία «Λακωνική Τροφίμων ΑΕ» του κ. Παναγιώτη Νίκα ενώ έχει καταθέσει πρόταση μαζί με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Τσιπίτα για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας “Νίκας”.

Η Impala ελέγχει το μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής και εμπορίας στα Βαλκάνια και έχει εξίσου σημαντική θέση εκεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook