Η Μινωική Τελετουργία από το Λύκειο Ελληνίδων είναι ένα ξεχωριστό θέαμα για όσους βρεθούν στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ.

Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μινωική Τελετουργία

Κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης” | 02.09.2016
ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Τί θα είχαν αλήθεια να μας αφηγηθούν οι τοιχογραφίες από το πολυδαίδαλο Ανάκτορο της Κνωσού; Η τοιχογραφία του Ιερού Άλσους και του Χορού, η τοιχογραφία της Πομπής, οι με περίτεχνες φορεσιές στολισμένες φιγούρες, που προσπαθούν να αναδείξουν την κίνηση των χεριών και του κορμιού τους; Ποιά ήταν η μουσική που συνόδευε τις μινωικές τελετουργίες; Υπάρχουν μαρτυρίες ή θα πρέπει να ερμηνεύουμε τα ευρήματα και να εικάζουμε μόνον, με πάντοτε πιθανή την εκδοχή ενός ασυγχώρητου σφάλματος; Το Λύκειο Ελληνίδων μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μινωική τελετουργία, όπως την φαντάστηκαν πέντε σημαντικοί άνθρωποι: Η Μαίρη Μαυράκη, που έκανε την χορογραφία, η Ασπασία Παπαδοπεράκη που έκανε τα σκηνικά,  ο Θωμάς Φανουράκης, που σχεδίασε τα κοστούμια, και ο Γεώργιος Πλάτωνας, που έγραψε τη μουσική. Η υπόνοια για το πόσο απέχει από την πραγματικότητα εκείνων των πολύ μακρινών χρόνων, ας μην επηρεάσει τη διάθεση μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook