Μία ξεχωριστή και μοναδική εορτή εκτυλίχθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας με αφορμή την αρχή της Ινδίκτου και την αφιερωμένη ημέρα στο φυσικό περιβάλλον.

Η όμορφη Εσπερίδα ξεκίνησε με την ανάγνωση του Πατριαρχικού μηνύματος της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο , καλή Εκκλησιαστική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά και στους νέους της Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης και οικείος εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού περιέγραψε εκτενώς τις δράσεις της Μητροπόλεως μας απολογιστικά για την χρονιά που πέρασε. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον μπροστάρη σε όλες αυτές τις δράσεις που η αγάπη του κόσμου και η αρωγή ιερέων και συνεργατών τις στηρίζει καθημερινά παρόλο που τα προβλήματα γίνονται πολλές φορές τροχοπέδη στην εφαρμογή των.

Κατόπιν οι μουσικοί Μενέλαος Πατεράκης και Αναστάσιος Σιταρένιος ψυχαγώγησαν όλο τον κόσμο με λαϊκά τραγούδια και κάποιοι δεν άργησαν να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής.

Συγκινητικό ήταν που  ο κόσμος  στήριξε και αυτή την φορά το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως μας προσφέροντας το περίσσευμα της αγάπης τους στους κουμπαράδες που ήταν τοποθετημένοι στον αύλειο χώρο του Ναού.

Εις ανάμνηση της βραδίας που ήταν αφιερωμένη και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μοιράστηκαν προς όλους συμβολικά φυτά μέσα σε γλαστράκια για να φυτευθούν.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Στυλιανή Περάκη και συντόνισε  η κ. Εύα  Ροζάκη, συνεργάτες  τις Μητροπόλεως μας από το πρόγραμμα Ξένιος Δίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook