Τη Δευτέρα 29-8-2016 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της ένωσης μας Χρυσουλάκη Πέτρου και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Παπαδάκη Ιωάννη, με τον δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη Θεόδωρο, στα γραφεία του δήμου στην Σητεία. 

Στη συνάντηση που έγινε, συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου εξέφρασε την άποψη της στον κ. Πατεράκη, που αφορά στην αντίθεσή της με την υπαγωγή του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά στο Α.Τ. Ιεράπετρας, λόγω της ανισορροπίας που δημιουργεί στην αστυνόμευση των δυο δήμων Σητείας και Ιεράπετρας, της αντίθεσης όλων των αστυνομικών που υπηρετούν και στους δήμους, αλλά και των επιπτώσεων που θα έχει μελλοντικά στην αστυνόμευση της Σητείας καθώς χάνονται οι οργανικές θέσεις των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί. Επίσης τον ενημερώσαμε για την σημαντικότητα της αποστολής του ΚΑΕ Σητείας και της διατήρησης του στην περιοχή της Σητείας.

Τέλος η αντιπροσωπεία της Ένωσης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο Λασίθι, στο οποίο είναι κάθετα αντίθετη λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Λασιθίου.  

Ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά όλες τις  θέσεις μας και θα τις υποστηρίξει όσο το δυνατό περισσότερο.