Αρχίζει το Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στα Χανιά αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του φεστιβάλ:

"Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας. Οι αθλητικές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα μουσικο-θεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το πάζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»!

Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για τη νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται και αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: Η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: Την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του την περίοδο 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. 
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, τη συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. "Χορηγοί" του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζουν, μορφώνονται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»!

Παρασκευή 9/9 και Σάββατο 10/9 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.
Ώρα έναρξης: 19.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
-Παραδοσιακοί χοροί με τους πολιτιστικούς - χορευτικούς συλλόγους Πελασγοί, Λαογραφικός σύλλογος 
-Αφιέρωμα: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει, ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» με τους Ψαλλιδάκης Τάσος, Ντοκάκη Βιργινία, Τσούρτος Δημήτρης, Βασιάδη Χρύσα
21:15 – Πολιτική Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ
-Κρητικό Γλέντι με τον Ψαρογιώργη 
             μαζί του οι: Παπατζανής Γιάννης, Πολυχρονάκης Γιάννης 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
-Παρουσίαση μαθητικής δημιουργίας 
-Ροκ συναυλία με τους «In oblivion» 

    ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
19:00 – Κατασκευή μάσκας από ανακυκλώσιμα υλικά
20:00 – «Ο Τσάρεβιτς Ίβαν, το πουλί της φωτιάς και ο σταχτής λύκος», ένα διαδραστικό ρώσικο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τη Ρούλα Τατσοπούλου από την ομάδα ΠΥΓΟΛΑΜΠΊΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
-Συναυλία με νεανικό συγκρότημα
21:15 – Αφιέρωμα «70 χρόνια ΔΣΕ. Η δράση του στην Κρήτη»
-Συναυλία με τους  Hide ‘n’ seek
-Συναυλία  με τους Sbaraquack

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
-Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας από σπουδαστές του ΤΕΙ Χανιών: «Χουλιγκανισμός και οπαδισμός: ανάγκη των φιλάθλων ή των επιχειρηματιών»
-Κυνήγι χαμένου θησαυρού για το ΔΣΕ
-Hip Hop Συναυλία και break dance

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
19:00 – Εργαστήρι κατασκευών και ζωγραφικής
20:00 – Αθλητικές δραστηριότητες
21:00 - Κουκλοθέατρο από τους «Κου-Κλό»

**Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για νέους εργαζομένους, για φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.
Ξεχωριστό μέρος στο χώρο του Φεστιβάλ θα έχει η έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας