Η Μεσόγειος έχει ακόμη ανεξερεύνητους “θησαυρούς”, με άρωμα Ελλάδας! Ένα από αυτούς είναι και η πόλη της Mojacar,που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά κι έχει θέα στην πιο ηλιόλουστη θάλασσα του κόσμου!

Μόλις μια ώρα από την επαρχιακή πρωτεύουσα της Αλμερίας, η Mojacar είναι στην πραγματικότητα διχοτομημένη. Αποτελείται από την Mojacar Pueblo ( πόλη ) και την Mojacar Playa ( παραλία ).

Διασχίζοντας την χώρα, θα αισθανθείτε ότι σεργιανάτε ένα ακόμα κυκλαδίτικο νησί, για το οποίο δεν είχαμε ακούσει ποτέ μέχρι σήμερα! Τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια σε λευκό και γαλάζιο που κοσμούνται από μπουκαμβίλιες, σε συνδυασμό με την απίστευτη θέα στο Μεσογειακό ήλιο σας κάνουν να νομίζετε πως βρίσκεστε στην Ελλάδα!

Μικρά μαγαζάκια με χειροποίητα γλυκά και φο μπιζού, αλλά και γραφικά ταβερνάκια είναι τα σημεία όπου θα κάνετε μια στάση στην περιήγησή σας.

Όσο για τις παραλίες της, μοιάζουν με τις λιγότερο όμορφες παραλίες της Σαντορίνης που ζουν στη σκιά της διάσημης Κόκκινης Παραλίας!

Για τα φυσικά τοπία δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση, για την αρχιτεκτονική , όμως, ίσως η ομοιότητα οφείλεται στο γεγονός ότι Έλληνες και Ρωμαίοι υπήρξαν κατακτητές της περιοχής, προτού η Mojoca γίνει το σπίτι των Μαυριτανών.

Τον 18ο αιώνα η πόλη γνωρισε μεγάλη ανάπτυξη, όμως, από τις αρχές του 1900 ως την δεκαετία του ’60 οι ξηρασίες στην περιοχή οδήγησαν στην πλήρη ερήμωσή της, μέχρι που οι αρχές αποφάσισαν να χαρίσουν γη σε όποιον σκόπευε να την αξιοποιήσει.

Η όμορφη πόλη γρήγορα μετατράπηκε σε τουριστικό θέρετρο, με τους Βρετανούς τουρίστες να την λατρεύουν και να την τιμούν ιδιαιτέρως. Πρόσφατα η δημοτική αρχή θέλησε να τους αποτρέψει από το να αισθάνονται σαν… στο σπίτι τους, επιβάλλοντας χρηματική ποινή σε όσους κάνουν γελοιότητες!

Αν έχετε γυρίσει όλα τα ελληνικά νησιά-πράγμα πολύ δύσκολο, ως ακατόρθωτο- και ψάχνετε για νέους προορισμούς στο ίδιο ύφος, τότε η Mojocar είναι σίγουρα ο επόμενος!

travelstyle.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook