Από την Κωνσταντινούπολη στο Ηράκλειο …με ποδήλατα, θα ταξιδέψει φέτος η ομάδα wheeling2help, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η ομάδα wheeling2help είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που στόχο είχε πέρυσι να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο του Συλλόγου “Φλόγα”.

Με πρωτοπόρους τον Έλπη και τη Δώρα, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν για πρώτη φορά να ποδηλατούν από το Λονδίνο με τελικό προορισμό την Αθήνα, επιτεύχθηκε ένας μεγάλος στόχος… Η συγκέντρωση πάνω από 15.000 ευρώ για αυτά τα παιδιά.

Μετά από ένα χρόνο επιστρέφουν, με σκοπό να μοιράσουν αγάπη και χαμόγελα και να ξυπνήσουν εθελοντικές συνειδήσεις, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε παιδιά με αναπηρία.

Αφετηρία τους αυτή τη φορά η Κωνσταντινούπολη και τελικός προορισμός το Ηράκλειο. Φετινός στόχος είναι η συλλογή του ποσού των 19,000 ευρώ, ώστε να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια για άτομα με ειδικές ικανότητες. 

Η εκκίνηση της διαδρομής θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής , τη μέρα  που ξεκινά η Παραολυμπιάδα . Οι ποδηλάτες θα διανύσουν 1.700 χλμ περνώντας από 20 ελληνικές πόλεις.

Ενδεικτικά, κάποιες πόλεις στις οποίες θα γίνουν εκδηλώσεις είναι: Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα, Γύθειο.

Ο τερματισμός θα γίνει στις 09/10 στο όμορφο Ηράκλειο , όπου υπό την αιγίδα του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας μία γιορτή αθλητισμού και εθελοντισμού με διάφορες δράσεις από Συλλόγους ,εθελοντές αλλά και άτομα όλων των ηλικιών με ειδικές ικανότητες! Εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook