Η αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για τα όσα προβλέπονται στο Σχέδιο του Προεδρικού     Διατάγματος αναφορικά με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Ιεράπετρας εκφράστηκε κατά τη λήψη σχετικής απόφασης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2016.

Σε  σύντομη ενημέρωση που έγινε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη για ένα σοβαρό ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια αναφέρθηκαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες και συναντήσεις οι οποίες έχουν γίνει τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομίας όσο και με πολιτικούς παράγοντες στην προσπάθεια διεκδίκησης της ενίσχυσης και διατήρησης των υφιστάμενων  Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Ιεράπετρα, ενώ  κατά την εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου και εν ενεργεία Αστυνομικού, κ. Ηλία Νταραρά  έγινε αναφορά στα όσα προβλέπει  το άρθρο 58 του σχεδίου αναδιάρθρωσης  για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και την υφιστάμενη  κατάσταση σήμερα.  

Όπως τονίστηκε  κατά τη συζήτηση του θέματος, η αντιστοιχία αστυνομικής δύναμης και πληθυσμού για την Ιεράπετρα διαμορφώνεται σε 1 αστυνομικό ανά 1000 πολίτες τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα η αντιστοιχία είναι 1 αστυνομικός ανά 300 πολίτες, γεγονός που καταδεικνύει τις ανάγκες ενίσχυσης του τομέα  σε μια περιοχή μάλιστα με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα όρια του Δήμου Ιεράπετρας, η παραμονή των υφιστάμενων υπηρεσιών αλλά και η δημιουργία εξειδικευμένων ομάδων ήταν τα βασικά αιτήματα  για τα οποία έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και αποτυπώθηκαν στην σχετική  απόφαση που  κατά πλειοψηφία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σ’ αυτήν  « Το Δ.Σ Ιεράπετρας εκφράζει την έντονη διαφωνία και αγανάκτησή του στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας ως συνέπεια της εφαρμογής του σχεδίου Π.Δ που αφορά την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι πληθυσμιακά ο 4ος μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης, με πληθυσμό που ανέρχεται πάνω από 50.000 για μεγάλη περίοδο του έτους, στα όρια του οποίου λειτουργούν τέσσερις Αστυνομικές Υπηρεσίες, το Α.Τ. Ιεράπετρας, το Τ.Τ. Ιεράπετρας, το Τ.Α. Ιεράπετρας και ο Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά. Βάσει της αυξημένης παραβατικότητας στην περιοχή, της μεγαλύτερης στον νομό Λασιθίου, τον μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών και τη μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα, είναι επιτακτική ανάγκη η απόσυρση της πρότασης για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών  Υπηρεσιών της Ιεράπετρας.

Απαιτούμε αφ’ ενός να παραμείνουν και να συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι υπάρχουσες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, ενισχυμένες με μια ομάδα Κ.Α.Ε, αφ’ ετέρου να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ώστε το αγαθό της ασφάλειας να γίνει κτήμα κάθε πολίτη του Δήμου, αλλά και κάθε επισκέπτη του.

Ενέργειες που μπορούν να θωρακίσουν την προσπάθειά μας είναι: α. Μαζικές Κινητοποιήσεις και κλείσιμο Δημοτικών Υπηρεσιών, β. Τοποθέτηση των Βουλευτών του Νομού για τη θέση τους απέναντι στο ζήτημα  και γ. Πιθανή δικαστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας» καταλήγει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook