Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συλλήψεια αλλοδαπών για πλαστά διαβατήρια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Χθες συνελήφθη ένας 50χρονος Σύρος, ο οποίος προσπάθησε να διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα, σε δύο ομοεθνείς του με προορισμό τη Γερμανία, ενώ την ίδια μέρα συνελήφθησαν επτά ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι προσπάθησαν με πλαστά διαβατήρια να φύγουν για Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηράκλειου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας (50χρονος, 27χρονη και  19χρονος), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες (05.09.2016), το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνελήφθη ο 50χρονος διότι προσήλθε στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου προκειμένου να ταξιδέψει για Γερμανία, συνοδεύοντας την 27χρονη, τον 19χρονο και ανήλικο αγόρι, τους οποίους παρουσίασε ως οικογένεια του και για τους οποίους υπέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα επίσης Αρχών Συρίας, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από την χώρα με προορισμό τη Γερμανία.

Eπίσης, χθες στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» επτά αλλοδαποί και συγκεκριμένα τέσσερις υπήκοοι Συρίας (19χρονος, 22χρονος, 40χρονος και 39χρονη η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα τέκνα της), δύο υπήκοοι Κονγκό (30χρονος και 44χρονη) και 32χρονος υπήκοος Καμερούν, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι ανωτέρω αλλοδαποί, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, Αρχών Δανίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Βελγίου και Γαλλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook