Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Μετανάστευσης την κα. Μαρία Καναβάκη. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκαν τα ζητήματα του προσφυγικού, των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία και της συλλογής σχολικών ειδών για μαθητές. Στο προσφυγικό ζήτημα υπήρξε σύμπνοια απόψεων όσον αφορά στο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη αλλά και στην από κοινού δράση για το ευαίσθητο αυτό θέμα. Από τη δική μας πλευρά τονίστηκε πως η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως τοποθετηθήκαμε και δημόσια με την ανακοίνωση μας, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη παιδιών με διαφορετικά πολιτισμικά, φυλετικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Θα σταθεί αρωγός στη φιλοξενία και στήριξη των προσφύγων. Στον πόνο και τη φρίκη του πολέμου απαντάμε με ανθρωπιά και ελπίδα. 

Επίσης, η αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε πως θα συνεχιστεί το πρόγραμμα παροχής δωρεάν γευμάτων (425 περίπου) σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος, αναφερθήκαμε στη συλλογή σχολικών ειδών για μαθητές που πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας αλλά και ο Δήμος Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook