Πλήθος κόσμου ανηφόρισε την Τετάρτη στο βουνό στην θέση Ρουσαλίμνη, για να παρευρεθεί στην λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας και να απολαύσει στην συνέχεια την φιλοξενία της οικογένειας των Βρέντζηδων, η οποία παρέθεσε τραπέζι με όλα τα Ανωγειανά εδέσματα στους εκατοντάδες επισκέπτες και προσκυνητές.

Όπως κάθε χρόνο η οικογένεια τιμάει την Παναγία την Ρουσαλιμνιώτισσα και την μεγάλη εορτή της Γέννησης της Θεοτόκου, ενώ και οι ιδανικές χθεσινές καιρικές συνθήκες ευνόησαν και οδήγησαν στην Ρουσαλίμνη εκατοντάδες επισκέπτες από όλες τις γωνιές της Κρήτης.

Αρχικά τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και στην συνέχεια παρατέθηκε το τραπέζι. Μετά την λειτουργία στον κόσμο μίλησε ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης ο οποίος ανέφερε τα εξής:

“Εκ μέρους της οικογενείας των Βρέντζηδων σας καλωσορίζω στο ιερό και τιμημένο βουνό του Ψηλορείτη. Ευχόμαστε σε όλους η σκέπη της πανάγιας να βλέπει εσάς και τις οικογένειες σας. Όπως ερχόμουν για να λειτουργήσω σκεφτόμουν ότι αυτή η Πατρίδα θα σωθεί από όσους η ψυχή, η καρδιά, το μυαλό και η θέληση τους μοιάζουν όπως του Αοριού! Στο Αόρη η προσευχή παίρνει δύναμη, όπως δύναμη παίρνει μέσα από την ψυχή, την καρδιά, το μυαλό και τη θέληση μας, να είμαστε, να νιώθουμε και να συνεχίζουμε να δηλώνουμε πιστοί. Πιστοί σε ένα Θεό που δεν μας εγκαταλείπει, πιστοί σε μια Πατρίδα που μας έχει και την έχουμε ανάγκη, πιστοί σε κάθε συνάνθρωπο μας που όταν τον κοιτάξουμε και μας κοιτάξει θα καταλάβουμε ότι το μόνο που έχει σώσει, σώζει και θα σώζει αυτή η Πατρίδα είναι το Μαζί. Η δύναμη της Πίστης και η δύναμη της Προσευχής δεν πρέπει να λείπει από κανέναν και για κανένα λόγο. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η πίστη έσωσε, η πίστη θα μας σώσει και όσοι πιστεύουν ότι ο Έλληνας χωρίς πίστη και προσευχή θα συνεχίσει να είναι ο ίδιος Έλληνας πλανάται πλάνην οικτράν.

Εμείς στηρίζουμε τις οικογένειες μας, τις ενορίες μας, τις γειτονιές μας, τους συνανθρώπους μας. Στηρίζουμε τις εκκλησίες μας, στηρίζουμε τη σημαία μας, στηρίζουμε την Πατρίδα μας, στηρίζουμε τη ψυχή μας. Γιατί η στήριξη αυτή είναι το μοναδικό θεάρεστο και ουσιαστικότερο όπλο που έχουμε…”

anogi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook