O χρυσός Ολυμπιονίκης, Μανώλης Σταφανουδάκης, μίλησε για την επιτυχία του, τονίζοντας πως πλέον ήρθε η ώρα να κοιτάξει την οικογένειά του, αλλά και την υγεία του.

«Το πάρτι έτσι ήταν σχεδιασμένο. Δεν βγήκαμε καθόλου εκτός του βασικού προγραμματισμού. Η μόνη διαφορά ήταν πως εφόσον ο Ρώσος ερχόταν στο Ρίο, τότε οι επιδόσεις θα ήταν πιθανότατα πιο υψηλές. Η αδρεναλίνη όταν βλέπεις ότι είσαι οριακά με το χρυσό μετάλλιο, σε κάνει να το παλεύεις πολύ περισσότερο. Ο Ρώσος δεν ήρθε και εγώ πέτυχα τον στόχο που είχα θέσει στις αρχές της τετραετίας. Να βρεθώ στο Ρίο και να σηκώσω ψηλά την ελληνική σημαία. Στον υψηλότερο ιστό.

Έχουν έρθει ήδη τρία μετάλλια και όλοι θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι. Από την Παραολυμπιακή και την Ομοσπονδία, έως και όλους εκείνους που βρέθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία αυτή δεν ανήκει αποκλειστικά στον αθλητή. Ανήκει στους προπονητές, στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου. Ανήκει σε αυτούς που έδωσαν την ώθηση σε έναν αθλητή να βρεθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή της χορηγούς. Όλη αυτή η αλυσίδα,  όταν μένει στοιβαρή, τότε ο αθλητής μπορεί να αισθάνεται σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά».

Για την γυναίκα του βρέθηκε στο Ρίο ως εθελόντρια και για τον Μανώλη Στεφανουδάκη: «Η παρουσία της εδώ έπαιξε το δικό της ρόλο. Ήταν σημαντικό που είχα δίπλα τη σύζυγό μου, η οποία με βοηθάει πάρα πολύ».

Για την επόμενη ημέρα, αυτό ακόμη παραμένει ένα… μυστήριο για τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη: «Είναι άγνωστο τι θα κάνω την επόμενη μέρα που θα επιστρέψω στην Κρήτη. Το σίγουρο είναι πως θα ξεκουραστώ. Έχω κουραστεί πολύ την τελευταία τετραετία και θέλω ένα χρονικό διάστημα για να συγκροτήσω όλες τις σκέψεις μου για το τι θα κάνω. Έαν συνεχίσω. Ξέρω ότι εάν συνεχίσω, το παγκόσμιο ρεκόρ είναι θέμα χρόνου για να το πετύχω, όμως υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα από πίσω που πρέπει να σκεφτώ. Υπάρχει μια οικογένεια, ενώ δεν σας κρύβω, ότι την τελευταία τετραετία αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα με την υγεία μου. Καλός ο αθλητισμός αλλά πρέπει να προσέξω την υγεία και φυσικά την οικογένειά μου, η οποία είναι συνεχώς στο πλευρό μου και τους ευχαριστώ γι` αυτό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook