Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην επόμενη ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και πρότεινε να υπάρχει ένα πολιτικό και οικονομικό φόρουμ στη διάρκεια διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης.

«Κλείνουμε οριστικά έναν κύκλο ύφεσης και στασιμότητας και βρισκόμαστε ακριβώς στην καμπή, όπου περνάμε σε έναν κύκλο ανάκαμψης» σημείωσε, για να καταλήξει:

«Τώρα είναι που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Αποφάσεις ώστε αυτή η ανάκαμψη να μην είναι μια φωτοβολίδα, αλλά να είναι μια διαρκής και βιώσιμη ανάκαμψη, τα οφέλη της οποίας θα μοιραστούν δίκαια στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε εκείνα τα τμήματα των δημιουργικών ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση, είτε είναι επαγγελματίες, είτε είναι βιοπαλαιστές, είτε εργαζόμενοι, είτε συνταξιούχοι. Και για αυτό νομίζω ότι η φετινή Έκθεση έχει μια ιδιαίτερη σημασία.»

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα στοιχεία που αφορούν την φετινή διοργάνωση και το ρεκόρ συμμετοχών.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα περίπτερα της ΔΕΘ υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας του Γ’ Σώματος Στρατου.

Στο περίπτερο της Αττικό Μετρό ο πρόεδρος της Γιάννης Μυλόπουλος έδειξε στον πρωθυπουργό ένα βαγόνι του Μετρό το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε λέγοντας του: «Το πρωί πήγαμε στο έργο του Μετρό, πότε πρόλαβες και το έφερες το βαγόνι;»
Η περιοδεία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε στο περίπτερο της Ρωσίας όπου έκανε τα εγκαίνια μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας.
Ο κ. Τσίπρας γευμάτισε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και το βράδυ (20:00) θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές των Μνημονίων.

Αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook