Τη δέσμευση ότι οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων διοικησέων στα Επιμελητήρια θα πραγματοποιηθούν με την υπάρχουσα νομοθεσία τον Απρίλιο του 2017 ανέλαβε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ΔΕΘ, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αντώνης Παπαδεράκης. Ο κ. Παπαδεράκης επεσήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν σκοπεύει να προβεί σε κανέναν αιφνιδιασμό και άμεσα θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση τις προτάσεις του υπουργείου για την αναμόρφωση και την ανάβαθμιση του επιμελητηριακού θεσμού.

Ο κ. Παπαδεράκης επεσήμανε ακόμη ότι στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές ο αριθμός των Επιμελητηρίων στην επικράτεια θα παραμείνει στα 59, ενώ οι όποιες αλλαγές συμφωνηθούν θα ισχύσουν από το 2021.

Τον εναρκτήριο χαιρετσιμό στη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων απηύθυνε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, επεσημαίνοντας τη χρησιμότητα του επιμελητηριακού θεσμού αλλά και τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της μικρομεσαίας. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδόνιας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, καλώντας την κυβέρνηση να προωθήσει μέτρα στήριξης της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και του επιμελητηριακού θεσμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook